Haški tribunal osudio Tolimira na doživotni zatvor

Izvor: Blic, 12.Dec.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal osudio Tolimira na doživotni zatvor

Haški tribunal danas je bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira osudio na doživotni zatvor zbog zločina u Srebrenici.

Sud je Tolimira proglasio ga krivim za genocid, učešće u genocidu, uništenje i zločine protiv čovečnosti, ubistva i kršenja običaja ratovanja, zločine protiv čovečnosti.

Kao šef bezbednosnih službi, Tolimir je imao dužnost da zaštiti ratne zarobljenike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što nije učinio, rekao je tužilac, dodajući da se optuženi ni na koji način nije distancirao od zločina u Srebrenici.

Prema optužnici, snage VRS su sistematski pogubile oko 7.000 muslimanskih muškaraca iz Srebrenice na više lokacija u okolini Zvornika i Bratunca, u danima pošto su 11. jula 1995. zauzele tu enklavu na istoku BiH koja je bila pod zaštitom UN.

Povezane vesti: Hag sutra izriče presudu Zdravku Tolimiru

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tolimiru doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Dec.2012

Haški tribunal osudio je danas generala Vojske Republike Srpske Zdrava Tolimira na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za genocid nad Bošnjacima iz Srebrenice u leto 1995. General Tolimir (64) je tokom rata u BiH, 1992-95, bio pomoćnik za obaveštajno-bezbednosne poslove tadašnjeg komandanta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tolimiru doživotni zatvor zbog Srebrenice

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2012

Haški tribunal danas je bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira osudio na doživotni zatvor zbog zločina u Srebrenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Generalu Tolimiru doživotni zatvor

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012

Haški tribunal danas je bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira osudio na doživotni zatvor zbog zločina u Srebrenici...Sud je Tolimira proglasio ga krivim za genocid, učešće u genocidu, uništenje i zločine protiv čovečnosti, ubistva i kršenja običaja ratovanja,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.