Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2011, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžić pred sudijama Haškog tribunala u ponedeljak

23.07.2011. -

Poslednji haški optuženik prvi put bi pred sudiju trebalo da bude izveden u roku od 48 sati po dolasku u pritvor, tako da će se to verovatno desiti u ponedeljak. Tribunal je već odredio i pretresno veće za suđenje Goranu Hadžiću, u kojem će biti sudije Barton Hol sa Bahama, Gij Delvoa iz Belgije i Antoan Mindua iz Konga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Po prijemu u pritvor, Hadžić će biti podvrgnut lekarskom pregledu, a po proceduri prva 24 sata provešće odvojen od ostalih 37 pritvorenika. On će potom biti raspoređen u jedno od tri krila pritvora, gde su ostali pritvoreni.

Po pravilima Tribunala, Hadžić će početkom iduće sedmice biti izveden pred sudiju O-Gon Kvona da bi se izjasnio o krivici po 14 tačaka optužnice, koja ga tereti za zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu od 1991. do 1992. Hadžić ima pravo da odloži izjašnjavanje o krivici za mesec dana, dok ne imenuje stalnog branioca.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.