Hadžić nezanimljiv za strane novinare

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžić nezanimljiv za strane novinare

HAG - Medijsko interesovanje za prvo pojavljivanje u sudnici Tribunala u Hagu poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića, koji je uhapšen 20. jula posle sedam godina skrivanja, nije ni približno kao što je to bio slučaj sa prethodna dva begunca Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem.

Desetak medija, odnosno dve novinske agencije iz Srbije, jedna iz BIH i hrvatska televizija, kao i nekoliko svetskih agencija i holandskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << medija pratiće danas prvo pojavljivanje Hadžića u sudnici broj 1 Haškog tribunala.

U slučaju izručenja Karadžića, odnosno Mladića, tridesetak reportažnih kola medija iz celog sveta, na desetine novinara i snimatelja pratili su taj trenutak.

Kako je juče bio neradan dan, ni zaposleni u Tribunalu i ni u tužilaštvu nisu bili raspoloženi da se bave slučajem Hadžić, a njegov advokat Vladimir Petrović ne odgovara na pozive novinara.

Čak ni dolazak u pritvorsku jedinicu poslednjeg na listi optuženih u haškog tužilaštva koji je sedam godina uspešno izmicao “haškoj pravdi” do hapšenja prošle srede na Fruškoj gori kod sela Krušedol, u petak popodne nije bio ni bezbednosno ni medijski ispraćen kako se to dogodilo u prethodna dva slučaja.

Naime, izostalo je zatvaranje saobraćaja u ulici u kojoj se nalazi zatvor u Sheveningenu, a umesto dve kolone džipova sa rotacijama, odnosno helikoptera, Hadžić je u pritvorsku jedinicu dovežen sa aerodroma u Roterdamu u jednom od dva blindirana vozila.

Kako je desetak snimatelja očekivalo spektakularnije privođenje, niko od njih nije uspeo da zabeleži kamerom, ulazak vozila u pritvorsku jedinicu kroz velika blindirana metalna vrata koja se automatski otvaraju.

U slučaju izručenja Karadžića i kasnije Mladića, čak je i travnjak ispred zgrade suda danima pre njihovog dolaska vrveo je od predstavika medija, a okolni parking bio preplavljen je desetinama reportažnih kola vodećih svetskih medija.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.