HAŠKI ADVOKAT OTKRIO ISTRAGU PROTIV TAČIJA: Optužnica se privodi kraju, ubici Srba LOŠE se piše

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 17:32

HAŠKI ADVOKAT OTKRIO ISTRAGU PROTIV TAČIJA: Optužnica se privodi kraju, ubici Srba LOŠE se piše

Akreditovani advokat u Specijalizovanim većima za tzv. Kosovo u Hagu, Artan Ćerkini, otkrio je proceduralne detalje.

Akreditovani advokat u Specijalizovanim većima za tzv. Kosovo u Hagu Artan Ćerkini, smatra da saslušanje tzv. predsednika Hašima Tačija i istražni postupak ukazuju na to da se optužnica privodi kraju i da se uskoro može očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njeno potvrđivanje.

On je rekao da treba da imamo na umu da se radi o "sui generis" mehanizmu, da je to sud tzv. Kosova sa sedištem u Holandiji, što ima niz proceduralnih aspekata jer to nije prirodno.

- Zbog toga mislim da su odbrana i tužilaštvo diskutovali o puno proceduralnih stvari, jer u osnovi taj Specijani sud je sud Kosova sa formalnog apekta, ali ako gledamo iz sadržanoj aspekta on je pravi međunarodni tribunal - poručio je Ćerkini.

Prema njegovim rečima, nije ništa čudno što Specijalni sud nekoliko dana u nizu ispituje Tačija, imajući u vidu da mu se u deset tačaka na teret stavljaju ratni zločini i zločini protiv čovečnosti.

- Međunarodno pravo je jako komplikovano, ima puno elemenata koje treba tužilaštvo da dokaže. Ako uzmemo to u obzir sasvim je prirodno da to traje koliko traje - rekao je Ćerkini i dodao da to što Tači ne iznosi detalje saslušanja nije proizvod njegove volje, već zahtev tužilaštva, a možda i njegove odbrane.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ćerkini: Optužnica protiv Tačija se privodi kraju

Izvor: Danas, 16.Jul.2020

Akreditovani advokat u Specijalizovanim većima za Kosovo u Hagu Artan Ćerkini izjavio je danas da saslušanje predsednika Kosova Hašima Tačija i istražni postupak ukazuju na to da se optužnica privodi kraju i da se uskoro može očekivati njeno potvrđivanje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.