HAG I DALJE ĆUTI: Zadržana oznaka strogo poverljivo na Tačijevoj i Veseljijevoj optužnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 16:37

HAG I DALJE ĆUTI: Zadržana oznaka "strogo poverljivo" na Tačijevoj i Veseljijevoj optužnici

Haški tribunal nije objavio odluku o optužnicama protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, što znači da one ostaju strogo poverljive do daljeg.

Portparolka Specijalizovanih veća u Hagu Angela Griep izjavila je dan ranije za Kosovo Onlajn da optužnica protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i lidera DPK >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kadrija Veseljija za ratne zločine ostaje poverljiva, iako sutra ističe rok od šest meseci za njeno zvanično objavljivanje.

Na pitanje da li će sud potvrditi optužnicu protiv njih dvojice Griep navodi da će to biti poznato najkasnije do njihovog prvog pojavljivanja pred Sudom.

- Ukoliko se optužnica ne objavi, ona ostaje poverljiva, zajedno sa postupcima povezanim sa njenim preispitivanjem. Poslovnik o postupku i dokazima predviđa da će, ukoliko bude potvrđena, optužnica biti objavljena najkasnije do prvog pojavljivanja optuženog pred Sudom - navela je Angela Griep.

Portparolka Specijalizovanih veća je na kraju i dodala da, "budući da optužnica ostaje poverljiva, zajedno sa postupcima u vezi sa njenim preispitivanjem, ne može je dalje komentarisati".

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.