Del Ponte: Prava kazna

Izvor: Studio B, 17.Apr.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Ponte: Prava kazna

To je prava kazna za stravične zločine koje su počinili, izjavila je bivša haška tužiteljka Karla Del Ponte, komentarišući presudu koje je Tribunal izrekao hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za zločine u Oluji.

Istovremeno je izrazila nadu da će u žalbenom postupku biti ponovljena presuda Prema njenim riječima udruženi zločinački poduhvat odslikava situaciju koju su pronašli istražioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u svom radu, a tako je bilo i u slučaju generala Anta Gotovine.

Na pitanje da li je kazna od 24 godine zatvora za Gotovinu i 18 godina za Markača malo previsoka, Del Ponte je odgovorila: "Ne, to je prava kazna za stravične zločine koji su počinili", rekla je Del Ponte.

Ona je dodala da se nada da će u žalbenom postupku biti ponovljena presuda, piše zagrebački Večernji list.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.