De Kermabon: Otkriti istinu

Izvor: B92, Tanjug, 11.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Kermabon: Otkriti istinu

Tirana -- Šef Euleksa Iv de Kermabon kaže da treba otkriti istinu u vezi s navodima bivše haške tužiteljke Karle del Ponte o trgovini organima otetih Srba sa Kosova.

"Spremni smo da otkrijemo istinu", rekao je De Kermabon na zajedničkoj konferenciji za štampu sa albanskim ministrom pravde Enkelejdom Alibeajom, javila je makedonska agencija MIA.

Del Ponteova je, u svojoj knjizi "Lov - ja i ratni zločinci", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela da je Tribunal dobio informacije o tome da su kosovski Albanci, posle ulaska snaga NATO na Kosovo 12. juna 1999, oteli između 100 i 300 ljudi na Kosovu i prebacili ih na sever Albanije.

Istražitelji UN su pre pet godina sproveli istragu i u okolini kuće pronašli razne medicinske potrepštine, ali svih osmoro svedoka na koje se pozivala Del Ponteova u međuvremenu je nestalo.

Stanovnici tzv. "žute kuće", kao i njihovi susedi, odbacili su navode o vađenju organa srpskih zarobljenika.

Makedonska agencija dodaje da istražitelji UN i tužilaštva Srbije sumnjaju da su za kidnapovanje Srba i trgovinu njihovim organima odgovorni članovi bivše OVK.

Tokom susreta u Tirani sa albanskim ministrom unutrašnjih poslova Bujarom Nišanijem, Iv de Kermabon je pohvalio ono što je Albanija ostvarila u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca, prenela je albanska agencija ATA.

Šef Euleksa je tom prilikom podržao razvoj saradnje na tom polju snaga bezbednosti Albanije i Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kermabon spreman da se otkrije istina o "žutoj kući"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2009

TIRANA - Šef misije Evropske unije na Kosovu Iv de Kermabon danas je izrazio spremnost da se otkrije istina u vezi s navodima bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte o uzimanju i prodaji organa otetih Srba u vreme rata na Kosovu 1999. godine..."Spremni smo da otkrijemo istinu",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kermabon spreman da se otkrije istina o "žutoj kući"

Izvor: Blic, 12.Apr.2009, 00:37

Šef misije Evropske unije na Kosovu Iv de Kermabon danas je izrazio spremnost da se otkrije istina u vezi s navodima bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte o uzimanju i prodaji organa otetih Srba u vreme rata na Kosovu 1999. godine..."Spremni smo da otkrijemo istinu", rekao je De Kermabon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.