Dačić: Srbiji preti terorizam

Izvor: B92, 01.Jul.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbiji preti terorizam

Hag -- Srbija se suočava sa unutrašnjom terorističkom pretnjom kroz pokušaje prenošenja aktivnosti albanskih terorističkih grupa sa Kosova na jug Srbije, tvrdi Dačić.

Ministar Ivica Dačić je istakao da na KiM nisu osigurana lična i imovinska sigurnost, ravnopravnost građana, kao ni bezbedno okruženje za srpsko stanovništvo.

On je na Evropskom kongresu šefova policija, održanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u otvorenoj zgradi Evropola u Hagu, naveo da je MUP u saopštenju kolege upoznao i sa novim oblikom terorističkog delovanja u raškoj oblasti, kroz aktivnosti vehabija, čijih je 15 pripadnika uhapšeno i osuđeno na zatvorske kazne zbog planiranja terorističkih akcija i zbog velike količine eksploziva i naoružanja koji su pronađeni kod njih.

Ministar unutrašnjih poslova je ukazao na neophodnost zajedničke borbe protiv terorizma u Evropi i podsetio da je Srbija svoje partnerstvo više puta i praktično pokazala.
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Raška

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.