DSS: Briselski i haški standardi vrednosti

Izvor: RTS, 17.Nov.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Briselski i haški standardi vrednosti

Zalaganje da Srbija uđe u EU znači saglasnost sa presudom Haškog tribunala dvojici hrvatskih generala, smatra potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović.

Sasvim je jasno da od jučerašnjeg dana svako ko kaže da Srbija želi da uđe u EU mora da se suoči, jasnije nego ikada, i sa time da to zalaganje znači eksplicitnu i direktnu saglasnost sa presudom Haškog tribunala dvojici hrvatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << generala, smatra potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović.

"Svaki građanin Srbije i svaki Srbin mogao je da vidi juče kako izgledaju briselski i haški standardi i sistem vrednosti zbog čega treba da razmisli i da odluči da li deli sistem vrednosti Brisela i Haga, ili onaj naših roditelja, našeg naroda, naše zemlje", naveo je Popović u saopštenju.

Popović je dodao da "građani Srbije vrlo dobro pamte koliko je dugo naša zemlja bila ucenjivana od strane Evropske unije punom i potpunom saradnjom sa Haškim tribunalom".

"Građani Srbije vrlo dobro pamte da je EU Srbiji kao vrhunski kriterijum privrženosti evrounijskim vrednostima postavila apsolutnu privrženost vrednostima Haškog tribunala", kazao je potpredsednik DSS-a.

Nakon što je, od EU uvek bezuslovno podržavani Haški tribunal, proglasio da u Oluji nije bilo zločinaca, samim tim ni zločina, potpuno je jasno da niko u Srbiji ne može da pred tom činjenicom zatvara oči, poručio je Popović.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Podrška EU saglasnost s haškom presudom hrvatskim generalima

Izvor: Press, 17.Nov.2012

Sasvim je jasno da od jučerašnjeg dana svako ko kaže da Srbija želi da uđe u EU mora da se suoči, jasnije nego ikada, i sa time da to zalaganje znači eksplicitnu i direktnu saglasnost sa presudom Haškog tribunala dvojici hrvatskih generala, smatra potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS)...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.