Crna Gora Holandiji izručila srpskog državljanina, proneverio 2,1 miliona evra!

Izvor: Press, 08.Nov.2013, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora Holandiji izručila srpskog državljanina, proneverio 2,1 miliona evra!

Uprava policije Crne Gore je saopštila da je međunarodna poternica za I.Z. rapisana na zahtev holandskih pravosudnih organa.
"Interpol Hag potraživao je I.Z. radi obezbeđivanje prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u toj zemlji, zbog osnovane sumnje da je, kao član kriminalne organizacije, učestvovao u pranju novca stečenog prevarama u vezi sa sredstvima po osnovu socijalne pomoći, čime je bankama i državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << institucijama u Holandiji naneta šteta u iznosu od 2.145.599 evra", navela je policija.
Podseća se da je crnogorska policija, na graničnom prelazu "Dobrakovo", 8. avgusta ove godine uhapsila I.Z. na osnovu poternice Interpola Hag.
"Viši sud u Bijelom Polju potom mu je odredio ekstradicioni pritvor do izručenja državi koja ga je potraživala", saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

CRNA GORA: Izručen Srbin koji je proneverio 2,1 miliona evra

Izvor: Telegraf.rs, 08.Nov.2013

Državljanin Srbije I. Z. (36) iz Jakovljeva traži Interpol Hag zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije, učestvovao u pranju novca stečenog prevarama

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.