Bulatović opstruirao potragu za Mladićem?!

Izvor: Glas javnosti, Beta, 28.Dec.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović opstruirao potragu za Mladićem?!

BEOGRAD -  Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio da je do polovine 2008. bilo opstrukcija u potrazi za haškim optuženicima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

Prema njegovim rečima, biće procesuirani svi koji su na bilo koji način pomagali haške optuženike.

Vukčević je rekao da je glavni haški tužilac Serž Bramerc skrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pažnju da informacije koje je davao Tribunal službama Srbije nisu iskorišćene na pravi način.

„I sami smo ustanovili da je do polovine 2008. bilo određenih opstrukcija, a sada proveravamo kako su one vršene", rekao je Vukčević.

On je istakao da je potraga za haškim beguncima u zadnje dve godine intenzivirana, da je njen kvalitet sada na mnogo višem nivou.

"Promena u odnosu na prethodni period je ta što danas analiziramo neke detalje iz perioda do 2008. godine i u potragu za beguncima primenjujemo preporuke koje nam je dao Serž Bramerc", rekao je Vukčević.

On je ponovio tvrdnju da je Rade Bulatović, u vreme dok je bio direktor Beznednosno-informativne agencije, na određen način opstruirao eventualno hapšenje Ratka Mladića.

"Ukazao sam na njegovu (Bulatovićevu) ponudu o tome ko bi eventualno pregovarao sa Ratkom Mladićem iz čega sam ja i dvojica mojih kolega izvukli zaključke da on ima saznanja gde je Ratko Mladić", kazao je Vukčević, dodajući da je analizom tih događaja kasnije utvrđeno da je 2006. zaista došlo do opstrukcije.

Zvanična istraga o tom slučaju nije sprovedena, ali kako je istakao, svako će "odgovarati za ono što je učinio".

Vukčević nije želeo da komentariše navode koje je preneo Vikiliks da su srpske vlasti u "tačno određenom trenutku 2008. godine" znale gde je Mladić, ocenjujući da su to subjektivni zaključci stranih diplomata.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.