Bramerc u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

ZAGREB -

Glavni haški tužilac Serž Bramerc, u okviru priprema za redovni izvještaj Savetu bezbednosti UN, posetiće danas Hrvatsku, a zatim Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Bramerc će danas u Zagrebu razgovarati s potpredsednikom Vlade za unutrašnju, spoljnu i evropsku politiku Nevenom Mimicom, kao i ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem.

Sledećeg nedelje, od 7. do 9. maja, Bramerc će putovati u Sarajevo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde će se sresti s članovima predsedništva, tužilaštva, pravosudnih vlasti i predstavnicima međunarodne zajednice, a posle toga će posetiti Beograd.

Bramerc je prošlog meseca izjavio medijima da tužilaštvo više ne insistira na dostavi dokumenata koji se odnose na Oluju, što je dugo opterećivalo saradnju Hrvatske sa Tribunalom.

Zakon o ništavnosti određenih pravnih akata pravosudnih tela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, koji je prihvatio Hrvatski sabor u prošlome sazivu, Bramerc je ocenio nesretnim razvojem događaja i preprekom regionalnoj saradnji, i pozdravio je najave nove vlade da taj zakon ukine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.