Bez zajedničkog suđenja Župljaninu i Karadžiću

Izvor: Blic, Tanjug, 06.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zajedničkog suđenja Župljaninu i Karadžiću

Haški tribunal saopštio je danas da je odbačen zahtev nekadašnjeg funkcionera policije Republike Srpske Stojana Župljanina da mu bude suđeno zajedno sa bivšim predsednikom RS Radovanom Karadžićem.



Župljanin je u decembru prošle godine zatražio objedinjavanje procesa, tvrdeći da se u najvećem delu optužnice protiv Karadžića i njega podudaraju, a taj zahtev podržao je bivši predsednik RS.

Međutim, sudsko veće Haškog tribunala smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je optužnica protiv Karadžića šira i da objedinjeni postupak ne bi bio pravedan i u interesu odbrane Župljanina, ali i bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS Mića Stanišića, koji je optužen zajedno sa Župljaninom, a protivi se spajanju tih procesa.

Uz to, bivši ministar unutrašnjih poslova RS već tri godine čeka na suđenje i zajedničkim postupkom bio bi oštećen, jer je proces protiv Karadžića tek na početku, navedeno je, pored ostalog, u saopštenju koje je potpisao predsednik sudskog veća, sudija O-Gon Kvon.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen Župljaninov zahtev

Izvor: B92, 06.Jan.2009

Hag -- Haški tribunal odbio je zahtev optuženog Stojana Župljanina da mu se sudi zajedno sa bivšim predsednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem... Župljanin, koji je tokom rata u BiH bio načelnik policije u Banjaluci, optužen je za zločine nad Muslimanima i Hrvatima 1992. Karadžiću...

Nastavak na B92...

Haški tribunal: Odbijen zahtjev Župljanina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2009

Izvanraspravno vijeće Haškog tribunala odbilo je danas zahtjev optuženog Stojana Župljanina da mu se sudi zajedno sa Radovanom Karadžićem. Župljanin, koji je tokom rata u BiH bio načelnik policije u Banjaluci, optužen je za zločine nad Bošnjacima ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.