Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2018, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači zahvalio Trampu na pismu podrške

Predsednik Kosova Hašim Tači zahvalio se danas predsedniku SAD Donaldu Trampu na pismu u kome izražava snažnu podršku nezavisnosti Kosova i zajedničkom nastojanju da se postigne sveobuhvatni sporazum između Kosova i Srbije.

Američki predsednik u pismu upućenom Tačiju, koje je američki predsednik objavio danas preko svog Tviter naloga, navodi da mu je bilo zadovoljstvo s njim da razgovara u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Parizu tokom proslave Dana primirja (u Prvom svetskom ratu) i ukazao da je Kosovo "kritični partner" u naporima da se garantuje mir i stabilnost za celu Evropu.

"Pozdravljam vaše aktuelne napore pomirenja s Srbijom, ne iskoristiti ovu jedinstvenu priliku bilo bi tragično nazadovanje pošto je malo verovatno da će se druga šansa za sveoubuhvatni mir uskoro ponovo pružiti", napisao je Tramp u pismu datiranom 14. decembra.

Tramp je pozvao vođe Kosova da iskoriste ovaj "jedinstven trenutak i da govore jednim glasom" tokom mirovnih pregovora, i da se uzdržavaju od akcija koje bi otežale postizanje sporazuma.

On je podsetio da su SAD jako puno uložile u uspeh Kosova kao nezavisne, suverene države i dodao da Amerika želi da Kosovo nastavi da se razvija.

"Spremni smo da vam pomognemo u naporima da postignete sporazum koji balansira interese i Kosova i Srbije, takav dogovor je na dohvat ruke. Očekujem s zadovoljstvom da budem domaćin vama i predsedniku Aleksandru Vučiću u Beloj kući da proslavimo ono što bi bio istorijski sporazum", rekao je Tramp.

Tači je u svojoj Tviter poruci rekao da se i on raduje tome da proslavi "konačnost mira" u Beloj kući i otvaranju puta Kosova u članstvo NATO, EU i UN.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.