Tači pozvao Srbe da izađu na izbore

Izvor: Blic, 13.Avg.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozvao Srbe da izađu na izbore

Premijer Kosova Hašim Tači očekuje da će Srbi na predstojeće lokalne izbore 3. novembra izaći u "solidnom broju" i obećava da će Vlada Kosova obaviti sve pripreme ovog "istorijskog procesa", javlja Radio Slobodna Evropa.

"Nestrpljivo očekujemo izbor legitimnog lokalnog rukovodstva na severu Kosova, kako bi počeli sa investicijama koje će promeniti na bolje život građana, otvoriti nova radna mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i podstaći evropske reforme u tom delu Kosova", rekao je Tači.

On je na sednici Vlade ocenio da će izbori poslati "najbolju evropsku poruku" da se Kosovo kreće sigurnim koracima i da ispunjava evropske kriterijume i standarde.

Tači je ponovio poziv Srbima da u što većem broju izađu na lokalne izbore, uz podsećanje da briselski sporazum stvara siguran ambijent za učešće na izborima i stvaranje legitimnih i demokratskih institucija.

"Kao premijer, uveravam Srbe na severu da ćemo im biti na usluzi i da ćemo ispuniti naše obaveze kako bi izgradili nov i zajednički život", poručio je Tači.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tači pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore na Kosovu

Izvor: Blic, 13.Avg.2013

Premijer Kosova Hašim Tači očekuje da će Srbi na predstojeće lokalne izbore 3. novembra izaći u "solidnom broju" i obećava da će Vlada Kosova obaviti sve pripreme ovog "istorijskog procesa", javlja Radio Slobodna Evropa..."Nestrpljivo očekujemo izbor legitimnog lokalnog rukovodstva na severu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.