Izvor: Blic, 11.Sep.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srbija nije uspela da nas zaustavi na putu kao Unesku

Zamenik premijera i kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je danas da je rekordan broj zemalja podržao stavljanje zahteva Kosova za učlanjenje u Unesko, objavio je prištinski "Top channel".

- Od danas smo u zvaničnoj agendi. Očekuje nas mnogo izazova, ali naše putovanje srpska diplomatija nije uspela da zaustavi proceduralnim mahinacijama i negativnom propagandom iako je to pokušavala. Zahvaljujem više od 44 zemlje koje su zajedno potpisale zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za učlanjenje, zahvaljujem ambasadorki Kadare i našem timu na neumornom radu poslednjih nedelja - napisao je Tači na svom nalogu na Fejsbuku.

On je dodao da Unesko za Kosovo predstavlja platformu za razvoj obrazovanja, nauke, kulture, životne sredine, slobode izražavanja i zaštite nasleđa za kosovsku decu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je ranije danas da je Albanija podnela zvanični zahtev da Izvršni savet Uneska, na sednici u oktobru, stavi na dnevni red zahtev Kosova za članstvo u toj organizaciji.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Srbija nije uspela da spreči naše putovanje"

Izvor: B92, 11.Sep.2015

Zahtev Kosova za prijem u Unesko podržao je "rekordan broj zemalja" i zahvaljujući tome Kosovo je na zvaničnoj agendi za prijem u članstvo, kaže Hašim Tači..."Od danas smo na zvaničnoj agendi Uneska, zahvaljujući podršci 44 zemlje koje su zajedno potpisale zahtev za naš prijem" - napisao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.