Tači: Osnovni cilj priznanje Kosova, članstvo u UN

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Osnovni cilj priznanje Kosova, članstvo u UN

Evo kako je Hašim Tači danas sve objansio opoziciji na Kosovu...

Foto: MONDO/Mario Milojević

Hašim Tači, protiv kojeg se u Prištini najavljuju protesti u znak protivljenja da promena granica bude tema predstojećeg dijaloga u Briselu, 7. septembra, objavio je danas na svom Facebook nalogu da Kosovo nikad do sada nije imalo veću međunarodnu pažnju i da jedino zlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje može da ga zadesi dolazi od onih koji "ne žele mirovne sporazume sa Srbijom i članstvo Kosova u EU, NATO i UN, a ne od zapadnih saveznika".

SAD-a, Nemačka, Francuska, Italija, Engleska i skoro sve zemalje članice EU učestvuju u naporima za postizanje "mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije" i ovaj eventualni sporazum, koji je veoma teško postići, tvrdi Tači, ima osnovni cilj - priznanja Kosova i članstvo u EU, NATO-u i UN-u.

Tači konstatuje da tako, s jedne strane, stoji snažna međunarodna podrška postizanju sporazuma sa Beogradom, a opozicija, s druge strane, "pomoću nekih usamljenih glasova civilnog društva" smatra da ta podrška predstavlja pretnju za Kosovo.

Haradinaj: Korekcija granica koristi samo PUTINU!

Građani će, kaže Tači, morati da se izjasne na referendumu da li su za normalizaciju odnosa, a uveren je da će oni izabrati upravo tu opciju, za koju se i on bori i zato radi "u bliskoj koordinaciji sa našim međunarodnim saveznicima, da mir sa susedima i integracija bude pravi izbor".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači kritikovao opoziciju na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da je međunarodna zajednica uključena u naporima za postizanje mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije koji će, kako je rekao, biti teško da se postigne. Dodao je da će glavni cilj tog sporazuma biti priznanje Kosova od strane Srbije i članstvo Kosova...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Zapad nije najveći neprijatelj Kosova"

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2018

Hašim Tači, protiv kojeg se u Prištini najavljuju protesti u znak protivljenja da promena granica bude tema predstojećeg dijaloga u Briselu, 7. septembra, objavio je na svom Fejsbuk nalogu da Kosovo nikad do sada nije imalo veću međunarodnu pažnju i da jedino zlo koje može da ga zadesi dolazi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.