• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tači: Osnovni cilj priznanje Kosova, članstvo u UN

Izvor MONDO/Tanjug

Evo kako je Hašim Tači danas sve objansio opoziciji na Kosovu...

Hašim Tači, protiv kojeg se u Prištini najavljuju protesti u znak protivljenja da promena granica bude tema predstojećeg dijaloga u Briselu, 7. septembra, objavio je danas na svom Facebook nalogu da Kosovo nikad do sada nije imalo veću međunarodnu pažnju i da jedino zlo koje može da ga zadesi dolazi od onih koji "ne žele mirovne sporazume sa Srbijom i članstvo Kosova u EU, NATO i UN, a ne od zapadnih saveznika".

SAD-a, Nemačka, Francuska, Italija, Engleska i skoro sve zemalje članice EU učestvuju u naporima za postizanje "mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije" i ovaj eventualni sporazum, koji je veoma teško postići, tvrdi Tači, ima osnovni cilj - priznanja Kosova i članstvo u EU, NATO-u i UN-u.

Tači konstatuje da tako, s jedne strane, stoji snažna međunarodna podrška postizanju sporazuma sa Beogradom, a opozicija, s druge strane, "pomoću nekih usamljenih glasova civilnog društva" smatra da ta podrška predstavlja pretnju za Kosovo.

Haradinaj: Korekcija granica koristi samo PUTINU!

Građani će, kaže Tači, morati da se izjasne na referendumu da li su za normalizaciju odnosa, a uveren je da će oni izabrati upravo tu opciju, za koju se i on bori i zato radi "u bliskoj koordinaciji sa našim međunarodnim saveznicima, da mir sa susedima i integracija bude pravi izbor".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kma

Osnovni cilj je da tebe maknemo pacove... nisi ti siso tako jak imas ledja i na tudja ledja se vadis! Zavrsices ti svoje samo polako....

special image