Priština: Međunarodna konferencija o jugoistočnoj Evropi

Izvor: Blic, 18.Nov.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Međunarodna konferencija o jugoistočnoj Evropi

Dvodnevna međunarodna konferencija "Jugoistočna Evropa u multipolarnoj epohi" počinje danas u Prištini, a najavljeno je učešće ministara spoljnih poslova više zemalja i bivših diplomata.

Organizatori konferencije su Evropski savet za spoljne poslove i Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, a skup će otvoriti predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

Najavljeno je učešće i premijera Kosova Hašima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tačija, predstavnik Evropskog saveta za spoljne poslove Dimitra Bećeva i ministra spoljnih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.

Na početku skupa govoriće i ministri spoljnih poslova Albanije, Makedonije i Bugarske, Edmond Hadžinasto, Nikola Poposki i Nikolaj Mladenov. Najavljeno je i učešće ministra spoljnih poslova Slovenije Samuela Žbogara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština: Međunarodna konferencija o jugoistočnoj Evropi

Izvor: S media, 18.Nov.2011

Dvodnevna međunarodna konferencija "Jugoistočna Evropa u multipolarnoj epohi" počinje danas u Prištini, a najavljeno je učešće ministara spoljnih poslova više zemalja i bivših diplomata...Sednica Odbora za Kosovo..Predsednici kosovskih opština na sednici Odbora za Kosovo..Zvaničnik EU: Nastavak...

Nastavak na S media...

Kosovo čeka svoje mesto u EU i NATO-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2011

U Prištini je u petak počela dvodnevna konferencija „Grmija Hill“, u kojoj učestvuje oko 100 ličnosti iz sveta politike Kosova i sveta. Predsednica Atifete Jahjaga i premijer Kosova Hashim Thaci zatražili su da Kosovo bude članica svih međunarodnih organizacija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.