Opoziciona DLK: Tači drži u tajnosti dogovore sa Vučićem

Izvor: Blic, 02.Mar.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opoziciona DLK: Tači drži u tajnosti dogovore sa Vučićem

Opoziciona Demokratska liga Kosova (DLK) tvrdi da kosovski predsednik Hašim Tači nema mandat za politički dijalog sa Beogradom i traži od njega da kosovskoj skupštini podnese izveštaj o svojoj dosadašnjoj ulozi u tom procesu, prenosi prištinski portal "Gazeta ekspres".

Poslanica te stranke i predsednica Odbora za spoljne poslove Vjosa Osmani kazala je da Tači pregovara sa Beogradom bez ovlašćenja da predvodi taj proces.

- Ne postoji odluka po kojoj bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << on trebalo da predvodi politički dijalog sa Beogradom. On nema mehanizam da sprovede potencijalne sporazume, a ne postoje ni ustavni mehanizmi za kontrolu njegovog delovanja. On drži u tajnosti razgovore i dogovore koje postiže sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu i na drugim mestima - rekla je Osmani.

Ona je od Tačija zatražila da se obrati parlamentu i kaže nešto više o tim sastancima.

- DLK kao opoziciona stranka sumnja u te sastanke i teme o kojima se na tim sastancima priča, poput teme podele Kosova - rekla je Osmani.

Osmani je ocenila i da kosovska vlada nema strategiju u dijalogu sa Beogradom, niti pristup u stvaranju konačnog sporazuma.

- Parlament bi trebalo da usvoji rezoluciju koja bi jasno postavila crvene linije u dijalogu sa Beogradom - rekla je ona istovremeno optužujući vladu Ramuša Haradinaja da je "izolovana".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.