Slovenija pokrenula proceduru za priznanje Palestine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 17:41

Slovenija pokrenula proceduru za priznanje Palestine

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon izjavila je danas da je vlada Slovenije pokrenula proceduru za "priznanje nezavisne, suverene države Palestine".
Ona je posle sastanka kabineta vlade izrazila nadu da će se to priznanje desiti što pre, a da namena tog poteza nije samo simbolična, već da umiri situaciju u Gazi, prenosi STA.
Fajon je objasnila da se odluka vlade Slovenije zasniva na granicama između Izraela i Palestine iz 1967. godine, što znači da bi teritorija Palestine obuhvatala Pojas Gaze, Zapadnu obalu i Istočni Jerusalim.
Ona je napomenula da nije reč o priznanju "terorističke organizacije Hamas, već naprotiv, reč je o osnaživanju obnovljene palestinske vlasti koja će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.