Han:Vučić i Tači svesni ograničenja koja nosi ideja razmene

Izvor: BKTV News, 18.Sep.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han:Vučić i Tači svesni ograničenja koja nosi ideja razmene

Evropski komesar za proširenje Johanes Han kaže da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači svesni ograničenja koja nosi ideja o razmeni teritorija.

"Oni su potpuno svesni ograničenja koje ta ideja donosi, nakon što je izašla u javnost - ne samo u smislu njihovih građana, već i međunarodne zajednice", rekao je Han za "Dojče vele", na marginama druge Medijske konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU o Zapadnom Balkanu koja je održana u Skoplju.

Jasno je, naveo je evropski komesar, da svi traže rešenje, "ali svi su jasno rekli da bi svako bilateralno rešenje moralo da doprinese stabilnosti u regionu, a ne suprotno".

Han je ponovio da je prerano da se priča o spremnosti Evropske komisije da podrži razmenu teritorija o kojoj su razgovarali Vučić i Tači, ukoliko bi ona donela trajno rešenje problema, i istakao da pregovaranje treba prepustiti njima.

Komesar EU se, u intervjuu nemačkoj medijskoj kući, osvrnuo i na stanje medija u regionu, rekavši da i dalje nije zadovoljan kad je o tome reč.

"Vidim neki fokus, ali iskreno bih voleo da to ide mnogo brže, stabilnije i obimnije. U tom smislu, važno je da se jednom godišnje sastajemo u regionu i diskutujemo o različitim pitanjima", istakao je.

Kad je reč o predstojećem referendumu u Makedoniji o sporazumu između Atine i Skoplja o imenu te bivše jugoslovenske republike, Han je ukazao da su sada na redu građani koji moraju da donesu odluku i da bi trebalo da tu priliku iskoriste.

"Dobar dogovor je kompromis gde svako mora malo da da, kako bi dobio više. I smatram da je to konačno postignuto", zaključio je evropski komesar za proširenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han: Vučić i Tači svesni ograničenja koja nosi ideja razmene

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

Evropski komesar za proširenje Johanes Han kaže da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači svesni ograničenja koja nosi ideja o razmeni teritorija.

Nastavak na Blic...

Ministar ne zna na šta je Han mislio govoreći o medijima

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević u izjavi za N1 kaže da mu nije jasno na šta je mislio evropski komesar Johanes Han kada je rekao da na Zapadnom Balkanu nema napretka u oblasti slobode medija. Vukosavljević, ipak, kaže da će donošenje nove medijske strategije unaprediti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.