Blokada na Kosovu! Srpska lista bojkotovala Tačija!

Izvor: BKTV News, 22.Dec.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada na Kosovu! Srpska lista bojkotovala Tačija!

Poslanici Srpske liste bojkotovali su danas u kosovskoj skupštini predstavljanje izveštaja rezultata rada kosovskog predsednika Hašima Tačija, a poslanik Igor Simić kazao je Tanjugu da Srpska lista nije promenila stav o prekidu saradnje sa Tačijem i da zbog toga nisu bili u sali.

Srpska lista je neposredno pre ponovljenih lokalnih izbora u oktobru u otvorenom pismu istakla da prekida komunikaciju sa kabinetom Hašima Tačija optuživši ga za mešanje u lokalne izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u opštini Parteš.

U otvorenom pismu su naveli da Tačija smatraju odgovornim da ništa nije uradio kako bi unapredio i poboljšao položaj Srba na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje da prokomentariše izjave da se vode razgovori sa Srpskom listom oko formiranja takozvane Vojske Kosova, Simić je odbacujući te tvrdnje kazao da Srpska lista neće podržati formiranje bilo kakve vojske Kosova.

Rezolucija 1244 jasno definiše da je KFOR jedina vojna sila i stav Srpske liste je nepromenjen, rekao je Simić i pozvao one koji, kako kaže, šire dezinformacije izađu u javnosti i kažu sa kim su iz Srpske liste razgovarali.

Neophodno je uspostaviti Zajednicu opština u kojima Srbi čine većinu u skladu sa Briselskim sporazumom i odlukom Ustavnog suda, jer su EU kao i mnoge druge partnerske zemlje razočarane nesposobnošću da se sprovedu preuzete obaveze, izjavio je danas Hašim Tači, predsednik takozvanog Kosova u obraćanju uskupštini, prenosi RTK2.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.