Veoma moguća kombinovana vakcina - protiv gripa i kovida odjednom

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 17:46

Veoma moguća kombinovana vakcina - protiv gripa i kovida odjednom

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeća britanska virusološkinja Vendi Barkli.

Barkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu i danas je pred poslanicima rekla da je najverovatniji scenario da će moći da se kombinuje sezonska vakcina protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gripa sa anti-kovid vakcinom, preneo je CNN.

"Verujem da će nam sledeća godina stvarno reći više o epidemiologiji i kako novi sojevi kovida mogu da se obuzdaju, odnosno koliko brzo mogu da mutiraju i nateraju nas da modifikujemo vakcine. Takođe, znaćemo i koliko dugo traju aktuelne vakcine, stoga biće jasno koliko će biti neophodno da ih pojačavamo", ocenila je Barkli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vendi Farma

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOMBINOVANA VAKCINA PROTIV KORONE I GRIPA: Virusolozi žele da modifikuju cepiva

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeća britanska virusološkinja Vendi Barkli...Barkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu i danas je pred poslanicima rekla da je najverovatniji scenario...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.