Vendi Farma
Vendi Farma

Vesna Vukelić Vendi je rođena 25. novembra 1971. godine u Beogradu, srpska je pevačica, glumica, učesnica rijaliti programa, poznatija kao Kraljica vašara jer često nastupa na njima.
Karijeru je započela kao model osamdesetih godina a devedesetih je počela da se bavi muzikom. Njeni prvi albumi su bili u folk žanru a kasnije se oprobala i u elektronskoj muzici. Najpopularnija je bila za vreme devedesetih godina i tada je imala najviše prostora u medijima. Vesna je završila srednju ekonomsku školu i nižu muzičku školu, svira violinu, posle škole je upisala pravni fakultet i napustila ga je zbog muzičke karijere.

Postala je poznata kada se slikala kao model za Ekspres politiku. Bila je proglašena za Mis dekoltea Jugoslavije i dobila je poklon karte za učestvovanje u emisiji kod pokojnog voditelja Milovana Ilića Minimaksa. Privukla je pažnju javnosti i od tada je počela da se pojavljuje u emisijama. 1992. godine je igrala u drami Dama koja ubija gde je glavnu ulogu imao Velimir Bata Živojinović. Kao voditeljka je radila u emisiji Toplo hladno na Tv Politici gde je pozvao Aleksandar Tijanić, ugostila je mnoge poznate ličnosti. Na početku svog pevanja najviše je nastupala na vašarima u Šumadiji tako je i dobila nadimak Kraljica vašara. Na festivalu Moravski biseri dodeljena joj je nagrada publike. Glavnu ulogu je imala u filmu Draga Mašin u ormaru, ovaj film Isidore Bjelice je ukraden i sav materijal je nestao tako da do njegove premijere nije ni došlo. Igrala je u erotskom filmu Električno plavo. Slikala se za časopis Plejboj a zbog velikih oblina upoređivali su je sa pevačicom Samantom Foks.

2010. godine se pojavila u rijaliti šou Farma gde je program obeležen navodno njenom vezom sa Ekremom Jevrićem pokojnim pevačem. Zatim se pojavila i u rijaliti emisiji Dvor gde je napadala Miloša Bojanića i Maju Nikolić. Napisala je komediju Vendi u Petkovim mukama po uzoru na Đeknu koju je igrala u gradovima Crne Gore. 2012. godine nastavlja da se pojavljuje u rijaliti programima, prihvata da se pojavi u kući Velikog brata gde se pomirila sa Majom Nikolić. Pojavila se i u spotu Hej tugo moja grupe Đogani. 2014. godine je snimala emisiju Odavno posvađane sa rediteljkom Jelenom Golubović sa kojom je u svađi od 2002. godine. Kamera ih je pratila pet dana nedeljno dok su vikend mogle da provedu sa porodicama.

Jelena je posle deset dana napustila snimanje jer je govorila da je tim ne poštuje. Učinile su i dobra dela poput skupljanja novca za malu Unu Savić koja je bolovala od leukemije.
U septembru je po 15. put nastupila na Šabačkom vašaru i imala je uspešan koncert. 2015. godine je učestvovala u rijalitiju Hotel Maldivi a zatim na Farmi. 2001. godine se udala za Branimira Banjca bivšeg fudbalera OFK Beograda. Za razliku od nje suprug ne voli da se pojavljuje u javnosti. Imaju ćerku Nikoletu, kada je Vendi zauzeta otac uči sa njom i vodi je na tenis i atletiku. Napisala je knjigu Trgovci dušama u kojoj opisuje loše strane estrade ali još uvek nije objavljena.

Voli da jedan sat dnevno čita religijske knjige i posveti se sebi, sebe smatra vernikom. Prema broju slušanja na portalu Jutjub najpopularnija Vesnina pesma je Uljez sa preko pola miliona pregleda.

Albumi: 1993 Malo vruće malo hladno, 1995 Ljubavna igra, 2001 Želim s tobom sve, 2004 Pracnuo se šarančić, 2007 ucena.
Njeni najveći hitovi su: Uljez, Pracnuo se šarančić, Ucena, Vendeta, Kurva stajl, Zelena salata, Žena zmija, a hit koji izvodi najviše na svadbama jeste pesma Zorice Zorule. Iako su mnoge sa estrade pokušale Vesna je i dalje zvezda erotske estradne scene, uvek privlači pažnju svojim izjavama, i pleni svojom pojavom.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

(FOTO) MAJKA JOJ PEVA PO VAŠARIMA I PRAVI SKANDALE A ona je lepa kao lutka i studira ovaj težak fakultet: Ćerka naše folkerke ni nalik pevačici

Kontroverzna pevačica Vesna Vukelić Vendi, koja je poznata po svojim nastupima na vašarima, u braku je...

Izvor: Blic, 17.Apr.2024, 18:16

Detaljnije >>

OVAJ poznati sportista je muž Vesne Vukelić Vendi: Pevačica otkrila zašto ga ljubomorno čuva od javnosti

OVAJ poznati sportista je muž Vesne Vukelić Vendi: Pevačica otkrila zašto ga ljubomorno čuva od javnosti

Poznato estradno lice muža krije kao zmija noge, a kako ona kaže, to radi kako bi zaštitila privatnost svoje porodice.

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2024, 21:21

Detaljnije >>

(FOTO) OVAJ BIVŠI FUDBALER JE MUŽ VESNE VUKELIĆ VENDI Krije ga od javnosti kao zmija noge: Sa njim ima ćerku

Vesna Vukelić Vendi muža Branimira Banjca krije kao zmija noge, a kako ona kaže, to radi kako bi zaštitila privatnost svoje porodice.

Izvor: Blic, 01.Apr.2024

Detaljnije >>

Hodočašće Vesne Vukelić Vendi: U centru bića ljudi nemaju Boga, nego sujetu, zavist, mržnju

Pevačica obilazi srpske svetinje u vreme vaskršnjeg posta.

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2024, 19:13

Detaljnije >>

Svet u ŠOKU - preminula ČUVENA Vendi Mičel: Smrt nastupila nakon što je odbila da jede i pije danima

Svet u ŠOKU - preminula ČUVENA Vendi Mičel: Smrt nastupila nakon što je odbila da jede i pije danima

Sve objasnila u oproštajnim pismu koje su objavile njene ćerke

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2024

Detaljnije >>

Skandalozan sukob u emisiji Jovane Jeremić, čak je i voditeljka ZANEMELA na reči Vendi i Maje Nikolić o PZE

Skandalozan sukob u emisiji Jovane Jeremić, čak je i voditeljka ZANEMELA na reči Vendi i Maje Nikolić o PZE

Reči Maje Nikolić naišle su na oštru reakciju Vesne Vukelić.

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2024, 04:11

Detaljnije >>

Skandalozan sukob u emisiji Jovane Jeremić, čak je i voditeljka ZANEMELA na reči Vendi i Maje Nikolić o PZE

Skandalozan sukob u emisiji Jovane Jeremić, čak je i voditeljka ZANEMELA na reči Vendi i Maje Nikolić o PZE

Reči Maje Nikolić naišle su na oštru reakciju Vesne Vukelić.. Voditeljka Jovana Jeremić u "Novom jutru" ugostila je pevačice Maju Nikolić i Vesnu Vukelić Vendi, a tema je bila takmičenje o kojem cela Srbija bruji već danima, "Pesma za Evroviziju 2024.". Našu zemlju na ovogodišnjoj Evroviziji predstavljaće Teya Dora sa pesmom "Ramonda", a mlada pevačica je takođe bila glavna tema razgovora u Pinkovom studiju. Vendi i Maja su se sukobile u jednom...

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 15:15

Detaljnije >>