Vendi Farma
Vendi Farma

Vesna Vukelić Vendi je rođena 25. novembra 1971. godine u Beogradu, srpska je pevačica, glumica, učesnica rijaliti programa, poznatija kao Kraljica vašara jer često nastupa na njima.
Karijeru je započela kao model osamdesetih godina a devedesetih je počela da se bavi muzikom. Njeni prvi albumi su bili u folk žanru a kasnije se oprobala i u elektronskoj muzici. Najpopularnija je bila za vreme devedesetih godina i tada je imala najviše prostora u medijima. Vesna je završila srednju ekonomsku školu i nižu muzičku školu, svira violinu, posle škole je upisala pravni fakultet i napustila ga je zbog muzičke karijere.

Postala je poznata kada se slikala kao model za Ekspres politiku. Bila je proglašena za Mis dekoltea Jugoslavije i dobila je poklon karte za učestvovanje u emisiji kod pokojnog voditelja Milovana Ilića Minimaksa. Privukla je pažnju javnosti i od tada je počela da se pojavljuje u emisijama. 1992. godine je igrala u drami Dama koja ubija gde je glavnu ulogu imao Velimir Bata Živojinović. Kao voditeljka je radila u emisiji Toplo hladno na Tv Politici gde je pozvao Aleksandar Tijanić, ugostila je mnoge poznate ličnosti. Na početku svog pevanja najviše je nastupala na vašarima u Šumadiji tako je i dobila nadimak Kraljica vašara. Na festivalu Moravski biseri dodeljena joj je nagrada publike. Glavnu ulogu je imala u filmu Draga Mašin u ormaru, ovaj film Isidore Bjelice je ukraden i sav materijal je nestao tako da do njegove premijere nije ni došlo. Igrala je u erotskom filmu Električno plavo. Slikala se za časopis Plejboj a zbog velikih oblina upoređivali su je sa pevačicom Samantom Foks.

2010. godine se pojavila u rijaliti šou Farma gde je program obeležen navodno njenom vezom sa Ekremom Jevrićem pokojnim pevačem. Zatim se pojavila i u rijaliti emisiji Dvor gde je napadala Miloša Bojanića i Maju Nikolić. Napisala je komediju Vendi u Petkovim mukama po uzoru na Đeknu koju je igrala u gradovima Crne Gore. 2012. godine nastavlja da se pojavljuje u rijaliti programima, prihvata da se pojavi u kući Velikog brata gde se pomirila sa Majom Nikolić. Pojavila se i u spotu Hej tugo moja grupe Đogani. 2014. godine je snimala emisiju Odavno posvađane sa rediteljkom Jelenom Golubović sa kojom je u svađi od 2002. godine. Kamera ih je pratila pet dana nedeljno dok su vikend mogle da provedu sa porodicama.

Jelena je posle deset dana napustila snimanje jer je govorila da je tim ne poštuje. Učinile su i dobra dela poput skupljanja novca za malu Unu Savić koja je bolovala od leukemije.
U septembru je po 15. put nastupila na Šabačkom vašaru i imala je uspešan koncert. 2015. godine je učestvovala u rijalitiju Hotel Maldivi a zatim na Farmi. 2001. godine se udala za Branimira Banjca bivšeg fudbalera OFK Beograda. Za razliku od nje suprug ne voli da se pojavljuje u javnosti. Imaju ćerku Nikoletu, kada je Vendi zauzeta otac uči sa njom i vodi je na tenis i atletiku. Napisala je knjigu Trgovci dušama u kojoj opisuje loše strane estrade ali još uvek nije objavljena.

Voli da jedan sat dnevno čita religijske knjige i posveti se sebi, sebe smatra vernikom. Prema broju slušanja na portalu Jutjub najpopularnija Vesnina pesma je Uljez sa preko pola miliona pregleda.

Albumi: 1993 Malo vruće malo hladno, 1995 Ljubavna igra, 2001 Želim s tobom sve, 2004 Pracnuo se šarančić, 2007 ucena.
Njeni najveći hitovi su: Uljez, Pracnuo se šarančić, Ucena, Vendeta, Kurva stajl, Zelena salata, Žena zmija, a hit koji izvodi najviše na svadbama jeste pesma Zorice Zorule. Iako su mnoge sa estrade pokušale Vesna je i dalje zvezda erotske estradne scene, uvek privlači pažnju svojim izjavama, i pleni svojom pojavom.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2021, 21:28

Neobično prijateljstvo djevojke i noja oduševilo svijet

Vendi je vlasnica male farme za rehabilitaciju živine i ptica trkačica.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021

KOMBINOVANA VAKCINA PROTIV KORONE I GRIPA: Virusolozi žele da modifikuju cepiva

KOMBINOVANA VAKCINA PROTIV KORONE I GRIPA: Virusolozi žele da modifikuju cepiva

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeća britanska virusološkinja Vendi Barkli.. Barkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu i danas je pred poslanicima rekla da je najverovatniji scenario da će moći da se kombinuje sezonska vakcina protiv gripa sa anti-kovid vakcinom. - Verujem da će nam sledeća godina stvarno reći više o epidemiologiji i kako novi...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 27.Feb.2021

Veoma moguća kombinovana vakcina - protiv gripa i kovida odjednom

Veoma moguća kombinovana vakcina - protiv gripa i kovida odjednom

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeća britanska virusološkinja Vendi Barkli.. Barkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu i danas je pred poslanicima rekla da je najverovatniji scenario da će moći da se kombinuje sezonska vakcina protiv gripa sa anti-kovid vakcinom, preneo je CNN. "Verujem da će nam sledeća godina stvarno reći više o epidemiologiji...

Detaljnije >>

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021, 08:04

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida u skorijoj budućnosti

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je vodeći britanska virusološkinja Vendi Barkli.. Barkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu i pred poslanicima je rekla da je najverovatniji scenario da će moći da se kombinuje seznonska vakcina protiv gripa sa antikovid vakcinom, preneo je CNN. "Verujem da će nam sledeća godina stvarno reći više o epidemiologiji i kako...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2021, 18:42

Biritanski virolog: Uskoro moguća kombinovana vakcina protiv gripa i kovida

LONDON - Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeća britanska virusološkinja Vendi Barkli.

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida u skorijoj budućnosti

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida u skorijoj budućnosti

Kombinovana vakcina protiv gripa i kovida bi mogla da bude napravljena u skorijoj budućnosti, rekla je danas vodeći britanska virusološkinja Vendi Barkli.. Barkli je šef Odeljenja za infektivne bolesti na Kraljevskom koledžu u Londonu i danas je pred poslanicima rekla da je najverovatniji scenario da će moći da se kombinuje seznonska vakcina protiv gripa sa...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 15:40

MASOVNA TUČA U STUDIJU! Dušica izbezumljena - Procurio SNIMAK BEZ CENZURE! Obezbeđenje ne može da ih obuzda

MASOVNA TUČA U STUDIJU! Dušica izbezumljena - Procurio SNIMAK BEZ CENZURE! Obezbeđenje ne može da ih obuzda

Haod uživo u programu! Dešavanja iz rijaliti programa "Farma" se i dan danas prepričavaju. Gledaoci su kraj malih ekrana posmatrali najveće rijaliti igrače poput Kristijana Golubovića, Stanije Dobrojević, Vesne Vukelić Vendi, Zorice Marković, Tamare Đurić itd. Oni su se potrudili da gledaocima prirede pravi šou, ali neretko su odlazili toliko daleko da je bilo i fizičkih obračuna. Jedna masovna tuča zabeležena je u studiju tokom telefonskih...

Detaljnije >>