MUJO MUKOVIĆ OSNOVAO SVOJU STRANKU

Izvor: Kurir, 15.Jan.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUJO MUKOVIĆ OSNOVAO SVOJU STRANKU

Muković je, naime, u februaru prošle godineo podneo ostavku na mesto državnog sekretara, kao i na sve stranačke funkcije u SDP-u nezadovoljan kadrovskom poliitkom koju u toj stranci vodi Rasim LJajić.

NOVI PAZAR - U Novom Pazaru je održana osnivačka skupština Bošnjačke narodne stranke (BNS), čiji je predsednik bivši funkcioner i osnivač Sandžačke demokratske partije i donedavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Mujo Muković.

Muković je, naime, u februaru prošle godineo podneo ostavku na mesto državnog sekretara, kao i na sve stranačke funkcije u SDP-u nezadovoljan kadrovskom poliitkom koju u toj stranci vodi Rasim LJajić.

Muković je na konferenciji za novinare odaslao poruku, kako je rekao, simpatizerima, članstvu, ali i eventualnim političkim oponetima da će se BNS zalagati za unutarbošnjačko pomirenje u Sandžaku, pre svega u Islamskoj zajednici, ali i ozbiljnije političko delovanje sa više međusobnog uvažavanja.

On je poručio da će BNS kritikovati aktuelnu vlast jer nije uspela da reši probleme sa kojima se suočavaju sandžačke opštine.

Lider BNS-a tvrdi da je reč o političkoj opciji koja će u budućnosti biti relevantan politički faktor i da bez nje neće moći da bude formirana vlast ni u jednoj sandžačkoj opštini.

On je izrazio zadovoljstvo održavanjem osnivačke skupštine i istovremeno se izvinio prisutnima zbog, kako je rekao, pritisaka tokom proteklih dana zbog kojih im je onemogućeno da se ona održi u hotelu "Tadž", kako je ranije bilo planirano.

Kao bivši viisoki funkcioner i osnivač Ljajićeve SDP, Muković je u jednom trenutku napravio lapsus rekavši da će "Sandžačka par".", ali se brzo i ispavio istakavši da će BNS biti otvorena za pripadnike drugiih naroda i narodnosti, ukoliko oni prihvataju program stranke, ali i za saradnju sa velikim partijama na nivou Srbije.

Upitan da prokomentariše medijske spekulacije da DS predloži Ljajića za premijera, Muković je rekao da DS ima pravo da odredi stragegiju svog delovanja i kampanje.

Ipak, on je dodao da ga pominjanje Dragana Đilasa i Vuka Jeremića ne čudi, jer su oni, kako je rekao, članovi te stranke, ali da ga pomalo čudi da će DS za premijera predložiti i Ljajića s obzirom na to da on to nije.

"Čudi me da ga DS tretira kao da je njihov član tim pre jer poslednjih dana je Ljajić više puta izjavljivao da pregovara gotovo sa svim strankama o mogućim koalicijama", kazao je Muković dodavši da sva trojica poseduju dugogodišnje političko iskuštvo.

Komentarišući da je BNS 12. politička partija u Sandžaku, Muković je rekao da je to tačno, ali da je od 12 stranaka aktivno tek nekoliko.

Što se tiče odnosa prema Islamskoj zajednici, on je rekao da se uvek zalagao za jedinstvenu versku zajednicu i da nikada nije mogao da opravda čin formiranja paralelne verske strukture.

Muković je, međutim, dodao da ne veruje da će do izbora doći do ujedinjenja dve opcije.

Najavio je da će se, nakon izbora, i sam založiti da do tog ujedinjenja dođe, bez obzira na to da li će to biti i dalje turska ili inicijativa nekog drugog.

Mukovih je, naime, uveren da su podele unutar islamske zajednice bile generator i svih drugih podela zbog kojih je nastao niz paralelnih institucija u Sandžaku.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova stranka u Sandžaku

Izvor: RTS, 15.Jan.2012

Osnovana nova, 12. stranka u Sandžaku. Predsednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković, nekadašnji državni sekretar i član stranke Rasima Ljajića. ..U Novom Pazaru je danas održana osnivačka skupština Bošnjačke narodne stranke (BNS), čiji je predsednik Mujo Muković, bivši funkcioner...

Nastavak na RTS...

Ljajićev čovek osnovao novu sandžačku stranku

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2012

Sandžak je dobio 12 političku partiju pod nazivom Bošnjačka narodna stranka. Na osnivačkoj skupštini danas održanoj u Novom Pazaru za predesnika je izabran Mujo Muković, nekadašnji državni sekretar i član stranke Rasima Ljajića...U Novom Pazaru je danas održana osnivačka skupština Bošnjačke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.