Nova stranka u Sandžaku

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka u Sandžaku

Osnovana nova, 12. stranka u Sandžaku. Predsednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković, nekadašnji državni sekretar i član stranke Rasima Ljajića.

U Novom Pazaru je danas održana osnivačka skupština Bošnjačke narodne stranke (BNS), čiji je predsednik Mujo Muković, bivši funkcioner i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) i donedavni državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu.

Muković je, naime, u februaru prošle godineo podneo ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na mesto državnog sekretara, kao i na sve stranačke funkcije u SDP-u, nezadovoljan kadrovskom politkom koju u toj stranci vodi Rasim Ljajić.

Muković je na konferenciji za novinare odaslao poruku, kako je rekao, simpatizerima, članstvu, ali i eventualnim političkim oponetima da će se BNS zalagati za unutarbošnjačko pomirenje u Sandžaku, pre svega u Islamskoj zajednici, ali i ozbiljnije političko delovanje sa više međusobnog uvažavanja.

On je poručio da će BNS kritikovati aktuelnu vlast jer nije uspela da reši probleme sa kojima se suočavaju sandžačke opštine.

Lider BNS-a tvrdi da je reč o političkoj opciji koja će u budućnosti biti relevantan politički faktor i da bez nje neće moći da bude formirana vlast ni u jednoj sandžačkoj opštini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.