Izvor: Kragujevac.rs, 26.Okt.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za Savete nacionalnih manjina

Biračka mesta na području grada Kragujevca, na današnjim izborima za Savete nacionalnih manjina, otvorena su na vreme, u 7 časova.

Glasanje protiče regularno i sve do 20 časova pripadnici nacionalnih manjina na dva biračka u Kragujevcu, u MZ Bubanj i MZ Palilule, moći će da ostvare svoje biračko pravo. Član radnog tela RIK-a za Kragujevac i Aranđelovac Zlatko Milić rekao je da na biračkom mestu broj 1 u MZ Palilule >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u posebne spiskove upisano je 756 birača i to 658 Roma, 51 Slovenac, 11 Grka, jedan Bošnjak, 32 Aškalija i 3 Čeha i tu će se birači, shodno broju nacionalnih manjina, izjasniti o 6 lista.

Na biračkom mestu broj 2-MZ Bubanj ukupno je upisano 592 birača i to 505 Roma, 25 Aškalija, 25 Slovenaca, 15 Čeha, 15 Grka, jedan Egipćanin, 2 Rumuna i 4 Bošnjaka - ukupno 8 lista. Milić ističe i da je ovo drugi put da se biraju nacionalni Saveti manjina i podseća da je prvi put taj posao bio u nadležnosti ministarstva državne uprave a ovog puta izbore sprovodi RIK.

Nacionalne manjine uređene su Zakonom, budžetiraju se sredstva za projekte Saveta nacionalnih manjina a zadatak im je da rade na poboljšanju položaja nacionalnih manjina.

Nakon zatvaranja biračkih mesta i popunjavanja zapisnika materijal sa ova dva biračka mesta biti dostavljen radnom telu RIK-a a zatim prosleđen u Beograd gde će se utvrditi rezultati izbora za Savete nacionalnih manjina. Preliminarni rezultati današnjih izbora biće poznati večeras.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.