Italija: Berzani vodi u Donjem domu, Berluskoni u Senatu

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Feb.2013, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Berzani vodi u Donjem domu, Berluskoni u Senatu

Parlamentarni izbori u Italiji, sudeći po anketama na biralištama, kreću se ka ćorsokaku, budući da levičarska koalicija Pjera Luiđija Berzanija vodi u Donjem domu parlamenta,…
Parlamentarni izbori u Italiji, sudeći po anketama na biralištama, kreću se ka ćorsokaku, budući da levičarska koalicija Pjera Luiđija Berzanija vodi u Donjem domu parlamenta, dok je u jednako uticajnom Senatu u prednosti desničarski >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << blok bivšeg trostrukog premijera Silvija Berluskonija. Prebrojavanje glasova jučerašnjeg i današnjeg glasanja još je u toku, a prve projekcije kanala "La 7", "Skaj" i državne televizije RAI pokazuju da je u Senatu u vođstvu koalicija Berluskonijeve partije Narod slobode i Lige za sever, javio je Rojters.
Koalicija desnog centra vodi u ključnim regionima u Lombardiji, Siciliji i u Kampaniji, navodi kanal "La 7", preneo je Rojters. Članovi italijanskog Senata, gornjeg doma parlamenta, biraju se od regije do regije, što znači da će rezultat zavisiti od pojedinačnih rezultata, a ne od sveukupnog glasanja na nivou države.
Prethodno objavljeni rezultati prvih anketa sprovedenih po izlasku birača sa birališta, koja su zatvorena u 14 sati, pokazali su da je u koalicija levog centra u vođstvu u donjem domu. Izuzetan rezultat u oba doma parlamenta zabeležio je komičar Bepe Grilo, dok je koalicija odlazećeg premijera Marija Montija dobila najmanji broj glasova, pokazuju ankete.
FG_AUTHORS: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/svet/story/21922/Italija%3A+Berzani+vodi+u+Donjem+domu,+Berluskoni+u+Senatu.html

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.