IZVAN BEOGRADA I VOJVODINE NAJVIŠE PLAĆENI ZAPOSLENI SU U BORU I NIŠKOJ OPŠTINI MEDIJANA

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Jan.2024, 07:02

IZVAN BEOGRADA I VOJVODINE NAJVIŠE PLAĆENI ZAPOSLENI SU U BORU I NIŠKOJ OPŠTINI MEDIJANA

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, zaposleni na području grada Bora i niške opštine Medijana postigli su najviše prosečne neto-zarade u Srbiji van Beograda i Vojvodine tokom novembra.
Prosečna neto zarada zaposlenih u Boru dostigla je impresivnih 98.613 dinara, dok je prosek na području niške gradske opštine Medijana iznosio 97.309 dinara.
U poređenju sa tim, prosečna zarada zaposlenih u samom Nišu iznosila je 85.625 dinara, što je ispod republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << proseka i proseka zarada u Beogradu i Novom Sadu.
Prema zvaničnoj statistici, prosečna neto zarada u Srbiji tokom novembra bila je 89.956 dinara, dok je u Beogradu dostigla 115.317 dinara, a u Novom Sadu 105.514 dinara.
Najviše zarade u novembru ostvarili su zaposleni na području beogradske opštine Stari grad sa prosečnom neto-zaradom od 174.172 dinara. Na drugom mestu su zaposleni s područja beogradske opštine Vračar sa prosekom od 161.946 dinara, dok su zaposleni u opštini Savski venac zauzeli treće mesto s prosekom od 151.700 dinara.
Sa druge strane, na samom dnu lestvice po primanjima nalaze se Bojnik i Preševo. U Bojniku je prosečna neto plata bila 59.709 dinara, dok je u Preševu iznosila 59.263 dinara. Ove dve opštine su jedine koje su tokom novembra imale prosečne plate manje od 60.000 dinara.
U poređenju sa istim mesecom 2022. godine, prosečne bruto i neto zarade za novembar prošle godine nominalno su porasle za 14,8 odsto, a realno za 6,3 odsto.
Takođe, medijalna neto zarada za novembar iznosila je 69.088 dinara, što znači da je polovina zaposlenih ostvarila zaradu do navedenog iznosa.
Članak IZVAN BEOGRADA I VOJVODINE NAJVIŠE PLAĆENI ZAPOSLENI SU U BORU I NIŠKOJ OPŠTINI MEDIJANA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Plate u Novom Sadu "prešišale" republički nivo, prešle prag od 100.000 dinara: Evo kako su se kretale zarade u Vojvodini

Izvor: Blic, 26.Jan.2024

Po podacima Rеpubličkog zavoda za statistiku, novеmbarska prosеčna zarada u Srbiji jе, bеz porеza i doprinosa, iznosila 89.956, odnosno oko 765 еvra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.