Izvor: Gradnja-Online.com, 25.Sep.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajmovi građevinarstva i biznisa od 26. do 30. septembra u Budvi

Sajmovi građevinarstva i biznisa biće održani od 26. do 30. septembra na Jadranskom sajmu u Budvi. Na sajamskim manifestacijama, predstaviće se direktno ili preko svojih zastupnika, preko 100 učesnika koji će prezentovati proizvode i usluge iz 20 zemalja: Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Francuske, Holandije, Hrvatske, Italije, Japana, Kine, Makedonije, Mađaraske, Nemačke, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Španije, Švedske i Crne Gore.Kako je saopštio Jadranski sajam, ono što posebno raduje, jeste da će ove godine na Sajmu nastupiti oko 30% novih izlagača koji po prvi put predstavljaju svoje proizvode i usluge na tržištu Crne Gore. Sajam građevinarstva pratiće izuzetno kvalitetan program koji će obuhvatiti stručna predavanja, prezentacije, okrugle stolove.Peta sednica Odbora Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, u organizaciji Privredne komore Crne Gore, održaće se u sredu, 26. septembra sa početkom u 14.00 sati. U organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, na 34. Sajmu građevinarstva biće održana prezentacija Akcionog plana – kako pristupiti usvajanju Eurokodova. Akcioni plan počeo je da se radi 1. maja, a planira se da će biti završen u narednih osamnaest meseci.Unija poslodavaca organizovaće okrugli sto na temu "Zakon o javnim nabavkama i njegova primjena u sektoru građevinarstva", dok će u organizaciji Udruženja inženjera konsultanata Crne Gore ( ACEM ) biti održan okrugli sto "Primena FIDIC standarda ugovaranja".Fondacija za spomenike i lokalitete Crne Gore "ELAart" iz Podgorice, organizovaće prezentaciju "Inicijativa za uspostavljanje zaštite Stare varoši, kandidovanih od strane "ELAart"-a i Društva prijatelja Podgorice.Svečano otvaranje 34. Sajma građevinarstva i 14. Sajma biznisa, održaće se u sredu, 26. septembra sa početkom u 11h. Posetu ovom Sajmu najavili su zvaničnici i privredne delegacije stranih država. Za izuzetan nastup na Sajmu biće dodeljeno tradicionalno priznanje Expo trophy, a posetioce očekuje nagradna igra.Radno vreme sajma, od 10 do 19h.

Nastavak na Gradnja-Online.com...






Povezane vesti

Atrakcija "Horsvila": Konji u ulozi glumaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 10:41

NOVI SAD -..Sajam konjarstva "Horsvil", treći po redu, na kom će biti prikazano više od 130 rasnih konja iz ergela Srbije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije otvara se danas u 17 sati na "Novosadskom sajmu"..."Horsvil" traje do 30. septembra, a posebna atrakcija te sajamske manifestacije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Gradnja-Online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Gradnja-Online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.