Zbog Hadžića jača optužnica protiv Stanišića

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog Hadžića jača optužnica protiv Stanišića

Optuženi Goran Hadžić će na suđenju u haškom Tribunalu osnažiti optužbe protiv nekadašnjeg šefa Državne bezbednosti Jovice Stanišića i njegovog prvog operativca Franka Simatovića, piše "Novi magazin", pozivajući se na "upućene" izvore.

"Stanišić je, prema dostupnim informacijama, bio glavni šef Hadžiću, ali postoje indicije da je, sem sa DB-om, Hadžić sarađivao i sa vojnom obaveštajnom službom KOS, ali i sa hrvatskim tajnim službama. Bliskost sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njima je, navodno, pomogla da se sedam godina nesmetano krio", piše beogradski nedeljenik.

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić je u Hagu optužen za ratne zločine počinjene na području Slavonije, Baranje i zapadnog Srema.

"Upućeni u bezbednosne poslove tvrde da je Hadžić pripadao hijerarhiji na čijem je čelu bio šef Službe državne bezbednosti Jovica Stanišić, a glavni operativac Franko Simatović, kojima haški Tribunal sudi. Takođe, više su nego potvrđene njegove veze sa Željkom Ražnatovicem-Arkanom, čije su snage osumnjičene za niz zločina u Hrvatskoj i BiH: likvidaciju, uništavanje i pljačku imovine", piše list.

Dalje se podseća da se u optužnici protiv Hadžića navodi da sa Ražnatovićem bio odgovoran za zatvaranje desetina civila u Dalju septembra 1991. i za ubistvo 11 zatočenika čija su tela zakopana u masovnu grobnicu u Ćelijama.

Prema optužnici, ličnu odgovornost snosi i za zatvaranje, mučenje i ubistvo najmanje 35 zarobljenika likvidiranih u Dalju novembra 1991. godine, po završetku vojnih dejstava u Vukovaru, piše "Novi magazin".

Hadžić je uhapšen jutros na Fruškoj gori.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.