Ukinute restriktivne mere za porodice Hadžića i Mladića

Izvor: Blic, 07.Dec.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinute restriktivne mere za porodice Hadžića i Mladića

Veće ministara Bosne i Hercegovine donelo je odluku o ukidanju restriktivnih mera ulaska i tranzita preko teritorije te zemlje za 34 osobe, među kojima su i porodice haških pritvorenika optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića, javili su danas sarajevski mediji.

Prema njihovim navodima, među 34 osobe kojima su ukinute restriktivne mere nalaze se Mladićeva supruga Bosiljka, sin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Darko, snaha Biljana, tjelohranitelj Branislav Puhalo, kao i Hadžićeva supruga Živka, sin Srećko, kćerka Ivana i sestra Goranka.

Na listi su i Milorad Ulemek Legija, osuđen za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, bivši predsednik Republike Srpske i član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i preminuli bivši član Vlade RS Velibor Ostojić.

Veće ministara Bosne i Hercegovine je odluku kojom su ukinute restriktivne mere sprečavanja ulaska i tranzita preko te zemlje donelo na predlog Ministarstva bezbednosti.

Kako navode sarajevski mediji, time je izvršeno usklađivanje sa odlukama Saveta EU, koje su stupile na snagu nakon hapšenja Mladića i Hadžića, kao i sa odlukom Visokog predstavnika o ukidanju zabrana za pojedine bivše javne zvaničnike.

Povezane vesti: Mladić optužen za 106, umesto 196 zločina Hrvatski mediji: Suđenje Hadžiću u januaru 2013. Bramerc: Srbija ispunila ključnu obavezu prema Tribunalu Novo suđenje Mladićevom jatacima zakazano za 21. decembar Robinson podneo izveštaj Generalnoj skupštini UN
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.