Goran Hadžić stiže u Beograd

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Hadžić stiže u Beograd

BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - Haški optuženik Goran Hadžić trebalo bi da u sredu uveče stigne iz Haga u Srbiju pošto je Tribunal doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde Srbije.

Beti nisu mogli da preciziraju tačno vreme dolaska Hadžića u Beograd, ali je njegov advokat Zoran Živanović za televiziju Pink rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << bi trebalo da doputuje u Beograd oko 22.30, posle čega će biti prebačen u svoj stan u Novom Sadu.

Živanović je rekao da su Hadžiću postavljeni uslovi da stalno boravi u Novom Sadu, da ga svakodnevno posećuje policija, da ne komunicira sa medijima, žrtvama i svedocima.

Hadžiću je u novembru prošle godine dijagnostifikovan tumor mozga, a Tribunal je pre dva dana prihvatio žalbu bivšeg predsednika "Republike Srpske Krajine", i naložio njegovog puštanje na privremenu slobodu radi lečenja.

Optužnica Hadžića tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje, 1991-93. u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Goran Hadžić stigao u Srbiju!

Izvor: Mondo, 15.Apr.2015

Haški optuženik Goran Hadžić stigao je večeras iz Haga u Srbiji. Avion u kome je bio Hadžić stigao je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 23 sata...Foto: screenshot/YouTube..Hadžić je došao u Beograd nekoliko minuta posle 23.00 nakon što je Tribunal doneo odluku o njegovom puštanju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.