Svađali se ili ne, svi kupuju gas od Gasproma

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađali se ili ne, svi kupuju gas od Gasproma

Ruska gasna kompanija Gasprom je od početka godine do 15. aprila povećala proizvodnju gasa za 12,5 odsto, na 144,9 milijardi kubnih metara.

Istovremeno je izvoz gasa u Evropu skočio za 14,6 odsto na 58,5 milijardi kubnih metara, saopšteno je iz te kompanije.

"Gasprom nastavlja da intenzivno povećava proizvodnju gasa, dok izvoz u zemlje koje nisu članice Zajednice nezavisnih država (CIS) beleži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilan rast", navodi se u saopštenju Gasproma, a prenosi ruska agencija Tas s.

Zemlje koje su potencijalni uvoznici gasa iz Severnog toka 2 iskazale su veću tražnju za ruskim gasom, pa je tako izvoz u Nemačku povećan za 18,7 odsto, u Austriju za 68,5 odsto, a u Dansku za 30,5 procenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.