Pregovori o gasu već počeli - vode se na kompanijskom nivou

Izvor: B92, 17.Maj.2022, 15:08

"Pregovori o gasu već počeli - vode se na kompanijskom nivou"

Beograd -- Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su pregovori Srbijagasa i Gasproma o novom ugovoru za isporuku gasa počeli u nekom obliku.

Kako je istakla, vode se na kompanijskom nivou, što znači da Ministarstvo nije uključeno u njih.

"Ti pregovori nisu laki. Naša procena je da cena neće moći da ostane 270 dolara za 1.000 kubnih metara, ali će sigurno biti mnogo, mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niža od 950 dolara, kolika je sada tržišna cena gasa", rekla je Mihajlovićeva pred otvaranje konferencije "Obnovljivi izvori energije - prilike i mogućnosti za Srbiju i Izrael" u Privrednoj komori Srbije.

Ona je dodala da su sve opcije na stolu, od produženja ugovora do kraja godine do sklapanja dugoročnog ugovora.

Takođe, ministarka je najavila da će u septembru sledeće godine da bude završena gasna interkonekcija sa Bugarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

O NOVOJ CENI GASA NA NAJVIŠIM NIVOIMA Razgovori su počeli, 1. jun je ključan, nekoliko opcija je otvoreno, a dva faktora posebno su OTEŽAVAJUĆA

Izvor: Blic, 18.Maj.2022, 13:27

Ako je suditi po gromoglasnoj tišini, prisutnoj oko pregovora Srbijagasa i Gasproma, koji traju već nekoliko dana, čini se da još uvek nisu definisani uslovi novog ugovora koji će se primenjivati nakon 31. maja, kada prestaje važnost cenovnika za Srbiju od 270 dolara za 1.000 kubika ovog energenta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.