Gazprom i NIS zainteresovani za Petrohemiju

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Maj.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazprom i NIS zainteresovani za Petrohemiju

SANKT PETERSBURG - Gaspromnjeft i NIS zainteresovani su za Petrohemiju i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, nakon sastanka sa predsednikom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim i predsednikom Gasproma Aleksejem Milerom, na marginama Foruma u Sankt Peterburgu.

Na sajtu Ministarstva energetike navodi se i da je bilo razgovora o >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << razvoju gasno-transportnog sistema Srbije, pre svega, o pravcu od Bugarske ka mađarskoj granici, kao i o veoma važnom pitanju povećanja kapaciteta podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor.

„Dobili smo čvrsto obećanje da će ruska strana, odnosno Gasprom i Gaspromeksport, u najkraćim rokovima završiti studiju koja tretira nekoliko ponuđenih tehničkih rešenja i doneti konačnu investicionu odluku, pozitivnu odluku i da ćemo vrlo brzo krenuti u povećanje kapaciteta tog skladišta, koje ima izuzetan značaj za ukupnu energetsku bezbednost Srbije", naglasio je srpski ministar.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOGOVOR MINISTARA ENERGETIKE U RUSIJI: Srbija sve bliža Turskom toku!

Izvor: Kurir, 27.Maj.2018

Proširenje skladišta "Banatski Dvor" na najmanje 750 miliona kubika i izgradnja gasovoda iz Bugarske preko Srbije ka Mađarskoj prioriteti su na kojima radimo, poručio ministar Antić

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.