„Gasprom“ ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2020, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Gasprom“ ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“

Gasprom“ je ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“ nakon planiranih radova na gasovodu, saopštila je ova kompanija.
„Dana 31. marta završeni su planirani radovi na održavanju gasovoda ‘Snaga Sibira’. Nastavljeno je sa isporukama gasa kineskim potrošačima i one se odvijaju normalno“, navodi se u saopštenju. Radovi na održavanju gasovoda počeli su u 16. marta i dogovoreni su sa kineskom kompanijom CNPC. Strane su se dogovorile da redovno održavaju opremu i sisteme gasovoda dva puta godišnje: u proleće i jesen. „Gasprom“ i CNPC su u maju 2014. godine potpisali ugovor o isporukama gasa u Kinu preko „istočne rute“. Ugovor je zaključen na 30 godina i predviđa godišnju isporuku od 38 milijardi kubnih metara ruskog gasa u Kinu. Isporuke ruskog gasa u Kinu preko gasovoda „Snaga Sibira“ započele su početkom decembra 2019. godine. Kompanija „Gasprom“ planira da 2020. godine Kini isporuči do pet milijardi kubnih metara gasa, 2021. godine do 10 milijardi, a 2022. godine do 15 milijardi. Kompanija namerava da do 2025. godine ostvari projekcijski kapacitet od 38 milijardi kubnih metara.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Gasprom nastavio isporuke preko gasovoda Snaga Sibira

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Moskva -- Isporuke gasa iz Rusije u Kinu gasovodom Snaga Sibira nastavljene su 31. marta, nakon završetka planiranih preventivnih remontnih aktivnosti, saopšteno je..."Snadevanje gasom kineskih potrošača je nastavljeno i odvija se kao i obično", navodi se u saopštenju pres-službe ruskog gasnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.