Gasprom nastavio isporuke preko gasovoda Snaga Sibira

Izvor: B92, 01.Apr.2020, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom nastavio isporuke preko gasovoda Snaga Sibira

Moskva -- Isporuke gasa iz Rusije u Kinu gasovodom Snaga Sibira nastavljene su 31. marta, nakon završetka planiranih preventivnih remontnih aktivnosti, saopšteno je.

"Snadevanje gasom kineskih potrošača je nastavljeno i odvija se kao i obično", navodi se u saopštenju pres-službe ruskog gasnog giganta, prenosi agencija Tas.

Radovi na preventivnim popravkama opreei i sistemima gasovoda Snaga Sibira izvođeni su od 16. marta.

Sporazumom koji su ranije potpisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gasprom i kineska energetska kompanija CNPC predviđeno je da se oprema i sistemi gasovodne instalacije remontuju dva puta godišnje, u proleće i u jesen.

Sporazumom sklopljenim 2014. godine, Gasprom će snabdevati Kinu gasom narednih u periodu od 30 godina. Vrednost sporazuma je 400 milijardi dolara a godišnji obim isporuka gasa je 38 milijardi kubnih metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.