Gasprom njeft nastavlja da pomaže Srbiji

Izvor: RTS, 23.Feb.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom njeft" nastavlja da pomaže Srbiji

Izradu mozaika u Hramu Svetog Save pomogla je ruska kompanija "Gaspromnjeft" sa četiri miliona evra. To je samo deo humanitarnog programa te kompanije koja će nastaviti da pomaže Srbiji, poručio je prvi čovek "Gasprom njefta" Aleksandar Djukov, koji je juče bio u Hramu.
Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Djukov rekao je za RTS da će Naftna industrija Srbije do 2025. godine imati 2,2 milijarde dolara novih investicija.

- To su osnovni principi poslovanja "Gasprom njefta". Nije nam važna samo realizacija biznis projekata, već i kulturno-socijalnih projekata na teritoriji na kojoj poslujemo. Kada govorimo o Srbiji i Hramu Svetog Save, to je veoma važno, ovo je neponovljiv objekat, i kulture i arhitekture, jedan od najznačajnijih pravoslavnih hramova na svetu. Zbog toga i učestvujemo u projektu i to je još jedna potvrda prijateljstva naših naroda. Mi smo ponosni što smo deo ovog projekta.
"Gasprom njeft" je društveno odgovorna kompanija. Koji su poslovi prioritet kada je reč o ulaganjima u naše lokalne zajednice?
- Ovaj Mozaik, nije jedini kulturno-socijalni projekat koji smo realizovali. Mi obnavljamo nekropolj gde su smešteni posmrtni ostaci ruskih emigranata i srpskih vojnika koji su poginuli u Prvom svetskom ratu. Takođe, sa našim srpskim prijateljem Emirom Kusturicom radimo na podršci i razvoju mladih muzičara, kako Srbije, tako i Rusije. Ove godine festival "Boljšoj" će biti još veći i hteo bih da pozovem sve gledaoce Vaše televizije da posete taj divni festival.
Kakvi su planovi "Gasprom njefta" kao većinskog vlasnika NIS-a kada je reč o investicijama u Srbiji?
 - Kompanija NIS se uspešno razvija. Finansijski pokazatelji su sve bolji i profit i poreska izdvajanja i želimo da tako i nastavimo. Nastavićemo i razvoj istraživanja, proizvodnju i preradu nafte i maloprodajnu mrežu. Što se tiče planova u bližoj budućnosti, u 2018. i 2019. godini, ključni projekat je prostojenje "Duboka prerada" koje gradimo u Rafineriji nafte u Pančevu, koja će postati jedna od najmodernijih u čitavom regionu. Nemate mnogo rafinerija u svetu koje mogu da se pohvale ovakvim postrojenjem. U taj projekat uloženo je 300 miliona evra.
NIS je sve aktivniji i u zemljama regiona kakvi su planovi za širenje poslova u regionu?
Celokupni investicioni program NIS-a do 2025. godine iznosi 2,2 milijarde dolara. Rekao sam da je još jedna važna stvar energetika. Već smo izgradili kogeneraciona postrojenja za proizvodnju gasa i struje, a prošle godine počeli smo kombinovanu energanu i u Pančevu. Imamo čitav niz projekata koji će dovesti do povećanja tih kombinovanih proizvodnih kapaciteta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đukov: Investicije NIS-a do 2025.godine 2,2 milijarde dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018

Generalni direktor Gaspromnjefta Aleksandar Đukov kaže da će NIS do 2025. godine imati 2,2 milijarde dolara novih investicija, a da je ključni projekat u ovoj i narednoj godini postrojenje za duboku preradu u Rafineriji nafte u Pančevu..."Kompanija NIS se uspešno razvija. Finansijski pokazatelji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.