Gasprom banka na listi za sankcije

Izvor: Akter, 06.Sep.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom banka na listi za sankcije

Banka najvećeg svetskog proizvođača gasa, Gasprom banka i njoj pridružena kompanija Gaspromnjeft, biće obuhvaćeni novim sankcijama, koje je EU uvela Rusiji

Predstavnici EU dogovorili su se u petak o pooštravanju sankcija Rusiji zbog njene uloge u sukobima u Ukrajini, a odluka o stupanju novih mera na snagu treba da bude doneta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ponedeljak, saopšteno je iz diplomatskih krugova.

Predviđeno je da strože sankcije mogu da bude suspendovane ukoliko se održi primirje koje je danas dogovoreno između Kijeva i proruskih aktivista i, kako navode zapadne diplomate, ukoliko Moskva povuče svoje trupe iz Ukrajine, prenosi Rojters.

Nove mere bi, prema predlogu koji je sastavila Evropska komisija, trebalo da pogode nekoliko ruskih banaka i energetskih preduzeća. Njima treba da se uvede i embargo na izvoz oružja i nekih tehnologija u Rusiju.

Takođe, na listu osoba kojima je zabranjen ulazak u zemlje EU, a imovina u zemljama Unije zamrznuta, biće dodato još imena, saopštio je diplomatski izvor.
Pogledaj vesti o: Gasprom,   Moskva

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.