Gasprom: Oba kraja Turskog toka napunjena gasom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom: Oba kraja Turskog toka napunjena gasom

Oba kraka gasovoda "Turski tok" napunjena su gasom, saopštila je korporacija "Gasprom".

"Punjenje gasom je trenutno završeno za oba kraka, počevši od objekata na kopnu u blizini Anape do prijemnog terminala, koji se nalazi u blizini Kijikeja na obali Turske", navodi se u saopštenju te kompanije.

U saopštenju se dodaje da su ruska kompresorska stanica i deponija u Rusiji spremne je za početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eksploatacije, prenosi TASS.

"Gasprom" navodi i da se privode kraju radovi na prijemnom terminalu u Turskoj.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su telefonom 9. novembra o realizaciji "Turskog toka“ i potvrdili da će do kraja decembra gasovod početi da radi.

Kompanija je saopštila i da su završeni varilački radovi na delu gasovoda "Severni tok 2" (ka Nemačkoj) na ruskoj teritoriji, dodaje Sputnjik.Sprema se i, kako navodi, pokretanje kompresorske stanice.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.