Pad Gadafija, slavlje u Tripoliju (FOTO)

Izvor: B92, 23.Avg.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad Gadafija, slavlje u Tripoliju (FOTO)

Nakon brojnih borbi pobunjenici su zauzeli Tripoli nakon čega je nastalo veliko slavlje jer se čini da je libijski režim, na čelu sa Moamerom Gadafijem, pao.

Pogledajte kako izgleda slavlje na ulicama Tripolija


Francuska je ocenila da pobeda libijskih pobunjenika nad režimom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << libijskog lidera Moamera Gadafija još nije potpuna i da je rešenje situacije još daleko.

Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe, koji je juče na svom blogu, pod naslovom "Kraj diktature", naveo da je "cilj ostvaren", rekao je na radiju Evropa jedan da je još prethodnog dana upozorio da pobeda nije potpuna, preneo je AFP.

Francuski ministar odbrane Žerar Longe, koji je juče izjavio da je "libijski režim pao i da je nastupio totalni obrt situacije", izjavio je na radiju Frans enternašional.

"Situacija u Libiji još nije potpuno razrešena, daleko od toga", rekao je Longe.

Obojica političara su potvrdila da još ima "džepova" otpora Gadafijevih boraca i da borbe i dalje traju i izrazili su nadu da će vazdušni napadi NATO pomoći pobunjenicima.

Pogledajte kako izgleda slavlje na ulicama Tripolija
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.