Libijski vojnici beže u Tunis

Izvor: Blic, 28.Maj.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijski vojnici beže u Tunis

TUNIS - Oko 20 libijskih vojnika, uključujući i jednog pukovnika i drugih oficira, napustilo je Libiju u malim brodovima i otišlo u susedni Tunis, javili su danas mediji u Tunisu.

Mediji su naveli da su libijski vojnici otišli iz Misrate do luke Ketf i odatle malim brodovima do luke Gerdan u Tunisu. Oni su vojsci Tunisa predali svoje oružje. Agencija Tap je javila da su ukupno 22 libijska vojnika, među kojima oficiri, stigla juče brodovima zajedno s civilima i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva vojnika imala prostrelne rane. Tri disidentska oficira su 15. maja napustili vojsku lidera Moamera Gadafija i brodom otišli u Tunis. Nekoliko hiljada ljudi je napustilo Libiju i pobeglo u Tunisu.

Povezane vesti: Medvedev se ponudio da posreduje u Libiji Pobunjenici: Dogovoreno primirje u Jemenu Tripoli i Tadžura na meti NATO vazdušnih napada Libijski ambasador pri EU napušta dužnost Berluskoni: Gadafijev sin i unuci su živi
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 20 libijskih oficira i pukovnik prebegli u Tunis

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Maj.2011, 02:48

Više od 20 libijskih vojnika, među kojima jedan pukovnik, pobegli su iz zemlje u dva manja čamca i sklonili se u susedni Tunis, gde je više hiljada Libijaca već potražilo utočište, bežeći od borbi u toj zemlji, izvestili su lokalni mediji. Agencija TAP

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.