GADAFIJU PRITISAK MERILA UKRAJINKA OKSANA

Izvor: Kurir, 08.Mar.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFIJU PRITISAK MERILA UKRAJINKA OKSANA

KIJEV - Novinari ukrajinske televizije TVi pronašli su još jednu medicinsku sestru, 24-godišnju Ukrajinku Oksanu, za koju navode da je radila kod libijskog lidera Muamera el Gadafija, preneo je ruski servis Bi-Bi-Sija (BBC).

Devojka živi u malom selu u Ukrajini i mašta da se vrati u Libiju, koju je bila primorana da napusti kada su počele oružane pobune u toj zemlji. Prema informacijama ukrajinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novinara, uz Gadafija su stalno bile četiri medicinske sestre - sve iz Ukrajine.

Prema Oksaninim rečima, deo Libijaca voli Gadafija. "U Tripoliju se posvuda gradi, sve je za Libijce, ne za strance. Gde je benzin jeftiniji od vode? Verovatno nigde. To svi odlično znaju. Gde možeš ući u prodavnicu a kad ti nedostaje dinar-dva da ti kažu: 'Ma nema veze, donećeš sutra?!", rekla je Oksana.

Medicinska sestra je rekla da najmanje polovina od već evakuisanih Ukrajinaca planira da se vrati u Libiju "jer tamo ne plaćaju 800 grivni (oko 100 dolara) kao kod nas".

Kada je reč o zdravstvenom stanju libijskog lidera, medicinska sestra je rekla da je ponekad trebalo da mu se meri krvni pritisak, ali da je u celini njegovo fizičko stanje dobro. Devojka je, prenosi Bi-Bi-Si, za Gadafija počela da radi pošto ju je 2008. Gadafi izabrao tokom zvanične posete Kijevu 2008. godine.

"Predala sam dokumenta, javili su mi telefonom da će doći predsednik u posetu, da mu trebaju medicinske sestre i da dođem. Tako je i bilo. Ništa posebno. To je bilo lično, kao na kastingu", rekla je Oksana.

Prema njenim rečima, Gadafi je lično razgovarao sa kandidatkinjama i "veoma je dobar psiholog". Oksana je rekla i da poznaje Galinu Kolotnicku, glavnu Gadafijevu medicinsku sestru koja se "proslavila" po jednoj od tajnih depeša američkog diplomate objavljenoj na sajtu "Vikiliksa", u kojoj se tvrdi ga ona stalno prati i da on "bez nje ne može".

Bi-Bi-Si navodi da Kolotnicka i dalje odbija da razgovara sa novinarima, da je napustila rodno mesto kod Kijeva i otišla u nepoznatom pravcu.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ukrajinka Oksana merila Gadafiju pritisak

Izvor: Glas javnosti, 09.Mar.2011, 07:17

KIJEV - Novinari ukrajinske televizije TVi pronašli su još jednu medicinsku sestru, 24-godišnju Ukrajinku Oksanu, za koju navode da je radila kod libijskog lidera Muamera el Gadafija, preneo je ruski servis Bi-Bi-Sija (BBC)...Devojka živi u malom selu u Ukrajini i mašta da se vrati u Libiju, koju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.