Izvor: RTS, 15.Avg.2020, 18:09

Barsa i Poketino – od "pre bih radio na farmi..." do "nikad ne reci nikad"

O Barsi je govorio sve najgore, veličao velike rivale Espanjol i Real, izjavljivao da bi radije radio na farmi nego trenirao Katalonce... Možda je došlo vreme da se Poketino pokaje, pošto ga španski mediji smatraju za najozbiljnijeg kandidata da nasledi Kikea Setijena na klupi "Blaugrane".
Nikad ne reci nikad, jedno je od najvažnijih pravila kada ste profesionalni fudbaler, naročito trener. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izjave iz prošlosti, često date u afektu, mogu značajno oblikovati vašu budućnost i stvoriti neprilike u izboru radne sredine.
To možda najbolje zna Maurisio Poketino.
Argentinac je jedan od najcenjenijih fudbalskih trenera koji su trenutno bez posla, pa mediji često spekulišu da bi Pok mogao da zauzme upražnjeno mesto nekog od najbogatijih evropskih klubova.

Tako je bilo kada je novi menadžer bio potreban Realu, kada je otkaz u Bajernu dobio Niko Kovač, pa čak i nedavno kada je Mauricio Sari ekspresno oteran iz Juventusa, posle neočekivane eliminacije u osmini finala Lige šampiona.
"Pre bih radio na farmi, nego trenirao Barsu"Sada je na red došla Barsa, koja je iz ubedljivog poraza od Bajerna izvukla bar jednu pozitivnu stvar – Kike Setijen više neće sedeti na klupi "Blaugrane".
Ipak, Barselona i Poketino imaju istoriju i to ne previše svetlu. Argentinac je često kritikovao katalonski klub, isticao ponosno svoje veze sa gradskim rivalom Espanjolom i prilično otvoreno se nudio Realu.
"To je nemoguće. Moje emotivne veze sa Espanjolom su preduboke, tu sam stekao ime. Takođe, nisam siguran da bi me oni ikada zavoleli", izjavio je Poketino 2017. godine, kada mu je postavljeno pitanje o eventualnom angažmanu u Barsi.
Poketino se nije tu zadržao, već je u januaru sledeće godine otišao korak dalje.
"Nikada ne bih bio trener Barselone i Arsenala, pošto sam blizak Espanjolu i Totenhemu. Odrastao sam u Njuels old bojsima i nikada ne bih vodio Rozario central. Pre bih radio na farmi u Argentini, nego vodio neki od tih klubova", vrlo je jasan bio Poketino.
Nikad ne reci nikadPosle odlaska Zinedina Zidana sa klupe Reala, Argentinac se indirektno ponudio "kraljevskom" klubu.
"Vidim sebe na klupi Reala jednog dana, kao i kao selektora nacionalnog tima. Postoje timovi koje sam pratio otkad sam bio klinac. Voleo bih da vodim i Njuels, ali i da se vratim u Espanjol", rekao je Poketino te 2018. godine.

Kako to obično biva, sa godinama dolazi i mudrost, pa je Argentinac "promenio ploču".
"Moram da objasnim izjavu o 'farmi'. Nikada nisam želeo da pokažem nepoštovanje prema Barseloni. Neke stavri mogu da se kažu na različite načine. Nisam arogantan i nisam želeo da dam takve izjave. Sada to sigurno ne bih uradio, jer nikada ne znate šta će se desiti", kaže Pok.
Sada je Barsi potreban novi trener, a Poketino je na pol poziciji u odnosu na konkurente. Znanje i iskustvo svakako ima, fudbalski svet je uživao u igri Totenhema, koji je stigao i do finala Lige šampiona.
Radio je u Primeri i kao igrač i i kao trener, čak poseduje i španski pasoš.
Svi preduslovi su tu. Samo još da navijači Barselone zaborave njegovu "ružnu prošlost".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.