Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Uhapšen Nikola Sandulović zbog širenja lažnih vesti na Fejsbuku, ometao borbu protiv virusa korona

Predsednik Republikanske partije Nikola Sandulović uhapšen je zbog sumnje da na Fejsbuku objavio snimak u kojem iznosi lažne vesti.

Policija je saopštila da je uhapšen pedesetsedmogodišnji N. S. Na Fejsbuk profilu Nikole Sandulovića objavljen je snimak njegovog hapšenja.

Osumnjičen je za izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
On je, navodno, objavljivanjem snimka na Fejsbuku uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona, dok je pretnjama ometao javnog tužioca. Takođe, pretio je i da će biti nasilan prema policijskim službenicima koji su prema njemu "preduzimali radnje u okviru svojih ovlašćenja".

"Osumnjičenom je određene zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu", saopštio je MUP.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Evropski parlament upozorava da lažne vesti otežavaju borbu protiv virusa korona

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 16:19

Lažne vesti koče napore za suzbijanje pandemije, tvrde u Evropskom parlamentu, navodeći da je pojava virusa korona proizvela mnoštvo dezinformacija...Zbog toga su, kažu, pored borbe protiv zaraze, angažovani i na borbi protiv širenja lažnih vesti, prenosi N1...Kako navode, lažne vesti su svuda...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.