Severna Makedonija na korak da uvede obavezan PCR test za građane Srbije

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 10:37

Severna Makedonija na korak da uvede obavezan PCR test za građane Srbije

Skoplje -- Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije odlučila je da predloži da građani Srbije od sutra pri ulasku moraju obavezno da dostave PCR test.

Test ne sme biti stariji od 72 sata, a ta mera važila bi i za građane BiH, Crne Gore i Kosova.

To je na svom Fejsbuk profilu objavio jutros ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, a prema njegovim rečima, preporuku je Komisija donela na jučerašnjem sastanku nakon razgledanja aktuelnog epidemiološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanja u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i na Kosovu i u skladu sa informacijam dobijenim od medicinskih vlasti tih zemalja.

"Ovu preporuku Komisija za zarazne bolesti će podneti Vladi na odlučivanje", napisao je ministar zdravlja Severne Makedonije.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Makedonija razmatra mogućnost uvođenja obaveznog PCR testa građanima Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020

Test ne sme biti stariji od 72 sata, a ta mera važila bi i za građane BiH, Crne Gore i Kosova...Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije odlučila je da predloži da građani Srbije od sutra pri ulasku moraju obavezno da dostave PCR test...To je na svom Fejsbuk profilu objavio jutros ministar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

NOVA PREPREKA ZA SRBE: Gradjanima Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova od sutra ptreban PCR test za ulazak u S. Makedoniju

Izvor: Kurir, 08.Jul.2020

SKOPLJE - Državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova od sutra će za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, odlučila je večeras vlada u Skoplju.

Nastavak na Kurir...

Za građane Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova od danas obavezan PCR test za S.Makedoniju

Izvor: Danas, 09.Jul.2020, 01:14

Građani Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova od danas za ulazak u Severnu Makedoniju moraju obavezno imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.