NOVA PREPREKA ZA SRBE: Severna Makedonija uvodi nove mere i protokole na granicama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 23:29

NOVA PREPREKA ZA SRBE: Severna Makedonija uvodi nove mere i protokole na granicama!

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je rekao da je takva procedura jer je u Srbiji, Crnoj Gori i BiH loše stanje.

Državljani Srbije, Crne Gore, BiH i tzv. Kosova od sutra će za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, odlučila je večeras vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju sa 75. sednice, uz obavezan negativan medicinski rezutat na kovid 19 za ulazak u Severnu Makdoniju državljani Srbije, tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosova, Crne Gore i BiH će morati da prilože i popunjenu izjavu sa ličnim podacima o mestu i vremenu trajanja boravka.

Takvu odluku Vlada Severne Makedonije je donela na predlog Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja, na osnovu epidemiološkog stanja i u skladu sa informacijama dobijenim od medicinskih vlasti u tim zemljama.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je rekao da je takva preporuka data jer se u Srbiji, Crnoj Gori, BiH i na tzv. Kosovu u poslednje vreme značajno povećao broj zaraženih korona virusom i da njegova zemlja mora da se zaštiti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.