Severna Makedonija razmatra mogućnost uvođenja obaveznog PCR testa građanima Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 11:16

Severna Makedonija razmatra mogućnost uvođenja obaveznog PCR testa građanima Srbije

Test ne sme biti stariji od 72 sata, a ta mera važila bi i za građane BiH, Crne Gore i Kosova.

Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije odlučila je da predloži da građani Srbije od sutra pri ulasku moraju obavezno da dostave PCR test.

To je na svom Fejsbuk profilu objavio jutros ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, a prema njegovim rečima, preporuku je Komisija donela na jučerašnjem sastanku nakon razgledanja aktuelnog epidemiološkog stanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i na Kosovu i u skladu sa informacijam dobijenim od medicinskih vlasti tih zemalja.

- Ovu preporuku Komisija za zarazne bolesti će podneti Vladi na odlučivanje - napisao je ministar zdravlja Severne Makedonije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.